RAF-i, RAF-i - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      RAF-i, RAF-i

RAF-i, RAF-i

Na natječaj 4. Revije amaterskog filma, koja će se u Zagrebu dogoditi od 20. do 26. ožujka 2005., pristiglo je više od 170 filmova...

filmski.net 01.03.2005 0 komentara

RAF-i, RAF-i

...iz Nizozemske, Švedske, Velike Britanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore i svih dijelova Hrvatske. Više je to nego što su i sami organizatori očekivali, no glavnog postulata – PRIKAZUJEMO SVE – drže se i dalje. Iako su propozicije bile oštrije nego prethodnih godina, svi predugi i dupli filmovi istih autora dobit će svoje termine u Centru za kulturu Trešnjevka, gdje će se sav glavni i dio popratnog programa odvijati.

Nositelji ovogodišnjeg popratnog programa bit će amaterski rani radovi danas poznatih i uvaženih profesionalaca Rajka Grlića, Zrinka Ogreste, Nenada Puhovskog i Lordana Zafranovića i to svaki dan u terminu od oko 22 sata, odmah nakon glavnog progama. Svi redatelji objeručke su prihvatili ideju javnog kopanja po svojoj filmskoj prošlosti, a najavili su i sami pokoju reći o svojim počecima.

Književni klub Booksa špartat će cijeli tjedan kao dnevni boravak, a program će tamo počinjati već u podne i to laganim kafenisanjem uz autore i direktore festivala, programom nazvanim 'S RAF-om na KAFU'. Predstavit će se tih glavnih dana Revija jednominutnog filma iz Požege, Festival kratkog filma – Mostar, Low budget film festival iz Kikinde, samoborska Filmska autorska grupa Enthusia planck - FAGEP, a govorka se i o Tabor film festivalu, te nekim agilnim slovenskim kino klubovima.

Uz prvi dan kada će već tradicionalno prikazati od publike najbolje prihvaćena 23 filma i polako uvesti publiku u glavni dio, RAF-ovci pripremaju i radionice VJ-inga i aktivističkog videa u izvedbi ekipe iz FADE IN-a.

Festivalski klub ove je godine raspršen po popularnim gradskim okupljalištima. Nakon otvorenja ostajete u Trešnjevci uz grupu ZENPOP, izložbu fotki i dj-e, a već u utorak brijat ćemo u Gjuru II uz žestoke BASTINADO i BRKOVE, u srijedu s MIMIMI-jem plešemo u FUNK-u, a perspektivne zagrebačke bandove BILK i ANTENAT gledat ćemo u četvrtak u PURGERAJu. Osim brijanja, svi ti dani služe samo kako bi se publika družila s organizatorima, ovi pak sa kritičarima, a novinari opet s filmskim autorima. Čisti incest!

Budući da ove godine zbog blizine Uskrsa nema nabrijane Confusion party subote, drum'n'bass su prebacili na petak u Močvaru i zajedno sa Groove sanctuary raspisali natječaj za d'n'b dj-e debitante, a detalje možete potražiti na njihovoj web stranici. Djelomična novost je i mogućnost individualnog ili skupnog nagrađivanja pojedinih ili više filmova, no uz uvjet da sami izmislite do sad nepostojeću kategoriju, kao i kriterije, te to uredno prijavite organizatorima (nema najboljih i najgorih filmova). Pogledate sve filmove i nagradu (koju sami osmislite) dodijelite jedan od zadnjih dana!!

Uglavnom, puna vreća filmova i veselje za cijelu obitelj punih 7 dana ove propupale filmske dogodovštine organizirane od istoimene udruge RAF. Kreativno, šta ne?

www.revijaamaterskogfilma.hr

Komentari

Nema komentara.