Romerovi zombiji - u komadićima - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Romerovi zombiji - u komadićima

Romerovi zombiji - u komadićima

George A. Romero je tata modernog zombie filma. Njegova su tri uratka na tu temu Bilblija svim ostalim autorima koji uzimaju njegove motive i rade razne varijacije.

13.04.2004 0 komentara

Romerovi zombiji - u komadićima

Poredati ćemo vam nekoliko povijesnih činjenica o Romerovim filmovima da budete glavna faca kada ih počnete sipati iz rukava jer, kako je počelo, još će neko vrijeme trajati ova zombi - horor atmosfera.

01. Romerovi filmovi imaju blagi, ali sveprisutni socijalni i političko podkontekst: svaki je film imao jednog Afro-Amerikanca i bar po jednog vrućeg ženskog komada. Sam Romero kaže ...tragično je to kako nedostatak komunikacije među ljudima izaziva kaos i propadanje... da, da.

02. Noć živih mrtvaca snimana je daleke 1968. s budžetom od 114 000$. Umjesto umjetne krvi, koristio se Bosco čokoladni sirup.

Noć živih mrtvaca

03. Zora mrtvaca snimana je u trgovačkom centru u Monrosevilleu blizu Pittsburgha, a jedino vrijeme kada su smjeli snimati zvuk bilo je između 2 i 6 ujutro kada su barovi, klubovi i trgovine zatvoreni.

04. Sam Romero pojavio se nekratko u Zori mrtvaca kao motorist obučen u Svetog Nikolu (brrr...), a glas njegove supruge Christine Forrest je korišten je za pozivanje kupaca s glavnog razglasa robne kuće ...attention shoppers...

Zora mrtvaca, legendarna scena eksplozije glave

05. Dan mrtvaca je redatelj namjeravao napraviti kao visokobudžetni film, nešto poput Prohujalo s vihorom, ali samo sa zombijima. Kada je odbio smanjiti doživljaje u filmu, budžet mu je tako drastično skresan da film nije dobio niti dozvolu za prikazivanje u kinima

06. Isti film je odnio i nagradu za najbolju zombie eating scenu i to onu u kojoj je kapetan Rhodes rasječen napola i pojeden živ. Umjesto njegovih iznutrica, zombi glumci su morali jesti piletinu, a kako su scenu snimali i snimali, na samom su kraju zombiji morali imati voštane čepove za noseve zbog smrada.

Dan mrtvaca, trash! aaa...

07. Toplo preporučujemo upotpunjavanje rupa u znanju gledanjem filma Zombie Flesh Eaters talijanskog redatelja Lucia Fulcia koji je znan kao Kralj zombie filmova.

08. Ekipa FILMSKI.NETa upućuje vas na članak o novom projektu tate Romera. Radi se o trash, polupopularnom bandu Diamond Dead koji - uskrsne. A što drugo.

Komentari

Nema komentara.