Zovete se Khan? Šteta... - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Zovete se Khan? Šteta...

Zovete se Khan? Šteta...

Shah Rukh Khan je velika bollywoodska zvijezda, Indijac i musliman, a nešto od toga bilo je sumnjivo američkim carinicima.

z.m. 17.08.2009 0 komentara

Zovete se Khan? Šteta...

Ovoga vikenda izbio je pravi diplomatski skandal između Indije i SAD-a kojemu je povod bilo neugodno iskustvo bollywoodske superzvijezde, glumca Shah Rukh Khana. On tvrdi da su ga na američkom aerodromu zadržali zbog ispitivanja i sigurnosne provjere, dok američka imigracijska služba tvrdi da nije bilo nikakvog incidenta.

Khan tvrdi da je do incidenta došlo jer ga je na aerodromu Newark računalni sustav označio kao potencijalno sumnjivog putnika. Inače, svrha njegovog putovanja u SAD bila je promocija filma 'Moje ime je Khan' u kojemu progovara o rasističkom tretmanu kojemu su muslimani izvrgnuti nakon terorističkih napada 11. rujna. Američki imigracijski ured objavio je da je Khan ispitan u sklopu rutinske provjere koja je ukupno trajala 66 minuta i to zbog toga što je Khanova prtljaga bila zagubljena.


'My name is Khan', trailer

Indijski mediji podigli su veliku prašinu oko incidenta, kojeg smatraju osobito ponižavajućim jer su mnoge tamošnje zvijezde, političari i javne ličnosti pošteđene sigurnosnih provjera na indijskim aerodromima, što se smatra određenim statusnim simbolom. Ljutiti Khanovi obožavetelji na sjeveru Indije čak su u znak protesta spalili američku zastavu. Mnogi Indijci koji žive u SAD-u uključili su se u žustre internetske rasprave pitajući se kako je moguće da 'indijski Brad Pitt' bude tako javno ponižen.

44-godišnji Khan dosada je glumio u više od  70 filmova, a njegova popularnost raste iz godine u godinu.

Komentari

Nema komentara.