3 idiota osvojila Bollywood - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      3 idiota osvojila Bollywood

3 idiota osvojila Bollywood

Usprkos pozivu na bojkot, u Šri Lanki su održani još jedni 'indijski Oscari', a pobijedila je popularna komedija '3 idiota'.

s.p. 07.06.2010 0 komentara

3 idiota osvojila Bollywood

Ovaj vikend održane su Nagrade Indijske međunarodne filmske akademije koju zovu još i 'bolivudskim Oscarima'. Glavni pobjednik je film '3 idiota', koji je osvojio čak 16 od 27 nagrada, uključujući i one za najbolji film i režiju. Riječ je o komediji o odrastanju u kojoj su glavni junaci tri studenta, a film je postao jedan od najvećih hitova indijske kinematografije.

Svečanost dodjele protekla je u sjeni bojkota koji je organiziran jer je domaćin nagrada ove godine bio glavni grad Šri Lanke Colombo. Prošle godine u zemlji se okončao građanski rat i vojska je u krvi ugušila pobunu tamilske manjine. Tamili su vojsku Šri Lanke optužili za brojne zločine i pozvali indijske filmaše na bojkot ceremonije, s tim da su upozorili one koji dolaze na svečanost da će bojkotirati i njihove filmove.

Dio indijskih zvijezdi je došao na dodjelu u Colombo, no dio nije. Među onima koji su bojkotirali nagrade bio je i dobitnik nagrade za najboljeg glumca Amitabh Bachchan, a nije se pojavila ni zvijezda pobjedničkog '3 idiota', poznati glumac Aamir Khan. Sljedeće godine ne očekuju se slični problemi -  'bolivudski Oscari' će se 2011. održati u dalekoj, ali mirnoj Australiji!

Komentari

Nema komentara.