Teror zavladao i Bollywoodom - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Teror zavladao i Bollywoodom

Teror zavladao i Bollywoodom

Indija je u šoku zbog terorističkih napada, kina se zatvaraju, a komedije čekaju bolja vremena. Ipak, situacija se pomalo smiruje.

s.p. 28.11.2008 0 komentara

Teror zavladao i Bollywoodom

Teroristički napad u Mumbaiju uplašio je sve, pa i indijsku filmsku industriju. Napadi nisu bili usmjereni na filmske i kulturne ciljeve, ali posljedice su pogodile i zabavnu industriju. Gradske vlasti su u četvrtak odlučile zatvoriti kina u gradu do daljnjega, pa tako nije bilo uobičajenih premijera novih filmova u petak. To će utjecati na neke filmove koji će imati ograničenu kino distribuciju ('Oye Lucky! Lucky Oye!') ili će jednostavno biti odgođeni, kao što je to slučaj s veselom komedijom 'The President is Coming', koja je proglašena neprimjerenom za ovu situaciju.

S druge strane, napadi nisu pogodili nijedan od bolivudskih studija ili ureda filmskih kompanija, a TV produkcija se tek počinje opravljati nakon velikog štrajka filmskih djelatnika. Istovremeno se na Goi, koja je oko 400 kilometara udaljene od Mumbaija, održava Međunarodni filmski festival Indije koji traje do 2. prosinca. Na festivalu gostuje delegacija europskih producenata, a u žiriju se nalazi i čelnik Venecijanskog festivala Marco Mueller. Iako je tamo stanje posve sigurno, reporteri javljaju da je atmosfera na festivalu 'vrlo napeta'.

Danas indijske snage sigurnosti preuzimaju kontrolu nad gradom i oslobađaju taoce, no još se moraju prebrojati žrtve. Još se ne zna sudbina Ignasi Guardans-Comba, katalonskog člana Europskog parlamenta zaduženog za kulturu i medije. On je bio jedan od talaca terorista, a još nije objavljeno da li je pronađen živ i neozlijeđen. I poznati bolivudski glumac Ashish Chaudhary čeka vijesti da sazna da li su njegova sestra i šogor ostali živi nakon oslobađanja talaca u Oberoi Trident Hotelu, gdje su teroristi držali zatočenim oko 40 ljudi. Vidjet ćemo hoće li ovi događaji motivirati Bollywood da snimi fimove koji ne završavaju happy endom.

Komentari

Nema komentara.