Jedi ljudetinu, to je božanska hrana - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Jedi ljudetinu, to je božanska hrana

Jedi ljudetinu, to je božanska hrana

Indijski redatelj gledateljima servira jelovnik jedne tamošnje sekte. Dođite na ručak – ali kao glavno jelo!

s.p. 05.01.2009 0 komentara

Jedi ljudetinu, to je božanska hrana

Oni kojima je i 'Kino Lika' odvratna, sigurno ne bi voljeli vidjeti novi indijski film - s jedenjem ljudi. U Indiji postoje razni čudni tabui, no postoji ono što je ono što je zajedničko gotovo svim civilizacijama - zabrana jedenja ljudskog mesa. 'Naan Kadavul' ('Ja sam Bog') je lokalni film koji je izazvao burne reakcije jer u završnoj sceni glavni glumac jede ljudsko meso iščupano s mrtvog tijela.

Za razliku od starih talijanskih horora, ova scena nije samo plod mašte nekog redatelja, jer pokazuje ono što se zaista događa u Indiji. Iako se pričalo da bi redatelj Bala mogao popustiti producentima i izmijeniti tu scenu, poznavatelji njegovog lika i djela isticali su da on nikada nije bježao od neugodnih scena. Njegov film 'Pithamagan' počinje na groblju, a završava s brutalnim premlaćivanjem glavnog junaka, dok u drugom njegovom filmu protagonist završi u ludnici.


Trailer za ‘Naan Kadavul’ ('I am God').

Tamilski redatelj Bala je osim po kontroverznim radovima poznat i po svojoj odlučnosti i upornosti. Prije 'Naan Kadavula' snimio je 'Sethu', film za kojeg nije imao ni producente da ulože novac ni kino da ga prikazuje. Sa sljedećim filmom 'Nanda' uspio je steći pažnju medija i glavnom glumcu Vikramu osigurati nacionalnu nagradu. 'Naan Kadavaul' je njegov posljednji projekt i potezao se po tabloidima jer se pričalo da se i od glavne glumačke zvijezde tražilo da uloži vlastiti novac u produkciju ovog filma.

Film 'Naan Kadavul' snimao se preko 3 godine, a bavi se hinduskom sektom Aghori koja vjeruje da je Bog sve stvorio savršenim, pa tako i ljudsko tijelo. Dobra strana toga je da se oni ne ustručavaju pomagati nikome, pa ni gubavcima. S druge strane, vole SVE ljudsko, pa se priča da prakticiraju i jedenje ljudskih organa za koje vjeruju da čuvaju životnu energiju. Ukratko, zanimljiva priča kao rođena za ekranizaciju - samo je pitanje hoće li gledatelji imati želudac za takav film? Hannibal Lecter bi ga sigurno volio.

Komentari

Nema komentara.