Chuck Norris: ekonomist i politolog - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Chuck Norris: ekonomist i politolog

Chuck Norris: ekonomist i politolog

'Teksaški rendžer' čita i razmišlja o svijetu, a plodove znanja podijelio je s publikom u novoj knjizi. Tako je govorio Chuck...

s.p. 10.09.2008 0 komentara

Chuck Norris: ekonomist i politolog

Chuck Norris postao je pravi intelektualac - stalno objavljuje knjige! Nakon knjige o zen-filozofiji i svoje autobiografije, Norris je objavio i knjigu u kojoj iznosi svoje mišljenje o tome kako bi trebalo izgledati američko društvo - 'Black Belt Patriotism: How to Reawaken America'. Kao iskusni borac za pravdu, Norris se tako uključio u političku borbu protiv 'američkih zala' kao što su imigracija, visoki državni dug i liberalne vrijednosti.

A kako je, pobogu, Chuck Norris stekao toliko mudrosti da savjetuje čitavu naciju? Iako priznaje da za vrijeme snimanja 'Walkera, teksaškog rendžera' nije čitao ništa osim scenarija, ali je nakon završetka serije duge 8 godina, našao vremena i za ostalu literaturu. Počeo je čitati povijest i dobio razne originalne ideje - smanjio bi broj kongresmena i tako uštedio na plaćama, a i običan građanin bi lakše pronašao odgovorne za vođenje države.


Guverner Mike Huckabee odabrao je Chucka da mu pomaže u neuspješnoj predizbornoj reklami.

Posve razumljivo za jednog bivšeg člana Delta Force komandosa, zalaže se 'protiv pregovora s teroristima Hamasa' jer oni 'samo žele uništiti našu zemlju'. Ipak, protivi se preventivnim napadima na neprijateljske zemlje, jer smatra da SAD moraju biti toliko jake da ih se svi boje, baš 'kao kad majstor borilačkih vještina šeće ulicom'. 'Načitani' glumac zalaže se za izborni vjeronauk u školama, a mladima kojim nemaju novaca za školarine ili ne mogu naći posao nudi smanjenje poreza.

Iako još nije otišao stopama republikanca Schwarzeneggera i kandidirao se, Norris se već umiješao u politiku. Na stranačkim predizborima podržao je Mikea Huckabeeja, a kada je za republikanskkog kandidata izabran McCain, Norris je podržao i njega. 1990-tih se preobratio u gorljivog kršćanina, pa je počeo davati izjave protiv homoseksualnosti i teorije evolucije, a podržavati pravo na nošenje oružja. Sada je njegov desničarski angažman sve veći i veći, pa otud i ova knjiga koja se nudi cijeloj naciji. Tko zna, možda bi knjigu i prolistali ali – čekamo da se prema njoj snimi film. Još ako u njemu bude fajta kao u ostalim Chuckovim filmovima – uspjeh je zajamčen. 

Komentari

Nema komentara.