Kanada, predziđe piratstva ? - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Kanada, predziđe piratstva ?

Kanada, predziđe piratstva ?

Warner Bros je do daljnjega zabranio sve pretpremijere i promotivne projekcije svojih filmova u najvećem svjetskom leglu piratluka. Kanadi.

filmski.net 08.05.2007 1 komentara

Kanada, predziđe piratstva ?

Da, da. Dobro ste pročitali u Kanadi, a ne u Kini. Mirnom američkom susjedu još se lani 20th Century Fox prijetio odgodom premijernih projekcija, no prvi studio koji je prijetnju odlučio provesti u djelo ipak će biti Warner Bros.

Razlog za ove drastične mjere je činjenica da u Kanadi nije ilegalno nositi kamere u kino, pa je tamo, tvrde u Warneru, nastalo 70% svih ilegalnih kopija njihovih filmova objavljenih u posljednjih 18 mjeseci. Kako su, međutim došli do tog podatka – nisu rekli.

'Žalimo što ćemo morati otkazati prikazivanja u Kanadi, ali naš studio mora zaštiti ne samo vlastite brandove, već i filmaše i distributere', stoji u službenoj izjavi studija koji zabranu počinje provoditi od premijere 'Oceanovih 13', odnosno 7. lipnja.

Zabrana će kažu ostati na snazi sve dok Kanađani u zemlju javorova lista i sirupa ne uvedu zakon sličan onom koji je 2005. potpisao Bush, a po kojem je unošenje kamere u kino – kazneno djelo, te vas ako žele na ulazu u svako američko kina smiju i – pretresti. Najgore što vam se, pak, u Kanadi može dogoditi ulove li vas s kamerom u kinu je – da vas zamole da iz istog izađete.

Komentari
A: kryptonite 08.05.2007 Pogledaj profil

Kanada je daleko tolerantnija zemlja od SAD-a i sumnjam da ce podleci pritiscima...