Sve bumo vas tužili!!! - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Sve bumo vas tužili!!!

Sve bumo vas tužili!!!

Dali biste kućnom ljubimcu ili djetetu ime Oscar? Promislite opet, da vas ne bi tužila . Američka filmska akademija.

filmski.net 04.05.2007 0 komentara

Sve bumo vas tužili!!!

Nakon što nakon mjeseci dopisivanja isti nije udovoljio njezinim zahtjevima, Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), otac i majka, najpoznatije svjetske filmske nagrade, tužila je u četvrtak sudu u Los Angelesu sajt Oscarwatch.com, zbog kako se to kod nas lijepo kaže ‘povrede robnog žiga’ ilitiga – trademarka.

Akademija tvrdi da je činjenica što site koji se bavi prognozama i komentarima samih nagrada, u svom nazivu koristi riječ ‘Oscar’ povreda njezinih prava i pokušaj bogaćenja na tuđi račun, pa je uz tužbu priložila i pozamašan odštetni zahtjev.

No kako je medijima odmah izjavio Akademijin odvjetnik David Quinto, cilj tužbe nije bacanje vlasnika omraženog im sajta na prosjački štap, pa će pristine li isti promjeniti ime svim stranicama – odustati od tužbe.

Spomenuti vlasnik zove se Sasha Stone i uzvraća: "Ja ne pokušavam eksploatirati Akademijin trademark niti nudim konkurentsku robu ili usluge. Umjesto toga, bavim se komentiranjem nagrade Oscars, temom koja iznimno zanima javnost, upravo zahvaljujući naporima same Akademije. Vjerujem da je upotreba ovog naziva (Oscarwatch) kako bi se opisali komentari Oscarsa – opravdana i fair."


No, nije Akademija tužila samo Stonea, već i talijansku nacionalnu televizuju RAI, a zato jer se ista drznula neke svoje programe nazvati "Wine Oscars" i "Fashion Oscars.". Kaže Akademija da bi stranci koji govore talijanski, a pretplatnici su RAI-ja, mogli pomisliti kako ona stoji iza tih programa, te da je to – nedopustivo.

RAI je već pokazao zube i odbio dostaviti Akademijinim odvjetnicima popis svojih međunarodnih pretplatnika, pa je već sad jasno da će ova sapunica potrajati.

Zato – stay tuned!

Komentari

Nema komentara.