Trening za vjeverice - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Trening za vjeverice

Trening za vjeverice

Da bi ostao vjeran Dahlovom književnom predlošku, Burton je unajmio dvjestotinjak vjeverica, pa ih zbog neiskustva u grickanju oraščića - poslao u školu.

m.n. 06.04.2005 0 komentara

Trening za vjeverice

Iako je Tim Burton svoju sklonost bizarnom eksploatirao i u prethodnim filmovima tipa 'Big Fish', čini se da je s realizacijom novog filma 'Charlie and the Chocolate Factory' potpuno zabrijao. Naime, nakon što je u čokoladni tank bućnula kamera vrijedna 540 tisuća dolara i troškove produkcije povećala za koji milijunček, Burton nije ni časa časio ni para žalio. Najnovije su vijesti barem jednako bizarne, ilustrirajući redateljevu opsesivno-kompulzivnu prirodu do najminucioznijih detalja.

Milijune je funti ekscentrik ovaj puta potrošio na treniranje vjeverica. Jerbo, ako ste mislili da su male životinjice savršene u grickanju oraha, malo ste se zeznuli. To je tako samo u disneyevim crtićima. Burton je želio da grickaju savršeno, sinkronizirane i skladne, ne bi li vjerno rekonstruirao scenu iz Dahlovog romana. Da je bio odlučan, ne treba posebno podcrtavati.

Igrariji s zubatim krznencima posvetio je punih šest mjeseci, trenirajući dvjestotinjak vjeveričjih beba u posebnoj školici, a nakon što su mališani sve usvojili, na snimanje je scene utrošio punih deset tjedana. Nekad je zeznula vjeverica broj 47., nekad se zaletjela gospođica 199., dok je najviše kiksala ona s nesretnim brojem 13. Burton je tek povremeno gubio živce, no uz nekoliko komadića čokoladirane kamere brzo bi se vratio u karakterističnu, malo pomaknutu normalu.

na naslovnoj je fotki genijalni Oompa Loompa u sasvim novoj odorici :)

Komentari

Nema komentara.