Nikad ne reci nikad! - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Nikad ne reci nikad!

Nikad ne reci nikad!

A Kate Winslet je rekla 'Nikad!' kada su je priupitali o botoxu – znate one male doze plastike što ti stave u naborani dio lica.

01.10.2004 0 komentara

Nikad ne reci nikad!

Možda je prije te izjave bila na modnoj reviji Donatelle V. jer kada je vidim s onako ukočenom facom i ja se prepadnem. Izgleda kao da su joj navukli premalo lice na preveliku glavu! Zašto je u našoj kulturi tako teško ostarjeti? Zašto se uporno nameće taj kult mladosti? Zašto se ne može priznati da izborana lica imaju svoj šarm i ljepotu, da odaju iskustvo i mudrost? Možda zato jer je svejedno. Svi mogu odlučiti sami u svoje ime da li će trpjeti svakakva čuda da bi bili ljepši ili neće i da li će svoj imidž posvetiti ljepoti ili mudrosti.

Našu Kate nisu mučila ta pitanja niti se radi o moralnoj dvojbi. Po njenoj izjavi za Harper's Bazaar radi se isključivo o njezinom mišljenju kako bi je botox omeo u poslu. Kate je prepadnuta činjenicom da su se botox i Hollywood toliko sprijateljili da je gotovo nemoguće pronaći osobu koja to ne radi. Uvjerena je da se tim postupkom ometa mimika lica i paraliziraju pojedini mišići te da glumica koja svoje osjećaje mora prikazati licem to više ne može dobro obaviti.

S tim se slaže i njezin muž, redatelj Sam Mendes koji ističe da botox utječe i na njegov rad jer mu je teško pronaći glumicu za film – ako traži šezdesetogodišnjakinju ne može ju dobiti jer sve ribe na kastingu koje imaju toliko godina izgledaju kao da im je četrdeset.

Ah, kao da bi gledatelji to primjetili – rekli bi neki malo manje precizni i tvrdili bi da to sve nije istina, da je botox super i da jedva čekaju slijedeću dozu. Zlobno bi dodali da je Kate lako pametovati kada je još mlada i nema nikakvih bora ili objašnjavali da se njihov izgled lica nije puno promijenio, ali da nikako ne valja pretjerati. A i sjetismo se naslovnice GQ-a od prošle godine na kojoj je Kate uz pomoć photoshopa izgubila dobrih 20ak kilograma... hm, hm..., pa editorijala u Bazaaru kada su je optžili da je na tijelo drugog modela smontirana njena glava...

Kate dodaje da joj se starost sviđa i da želi ostarjeti prirodno i graciozno, baš kao njezina kolegica i prijateljica Susan Sarandon s kojom je radila na filmu 'Romance and Cigarettes' i koja izgleda stvarno i, naravno, lijepo. Međutim, postavlja se pitanje kako se osjećaju te šezdesetogodišnjakinje koje se s malo botoxa pretvaraju u četrdesetogodišnjakinje? Jer ako se one osjećaju u skladu s onim što vide u ogledalu – dvadeset godina mlađe, navijam za to da se botox prodaje na kioscima.

I za kraj, znate onu narodnu: 'If you look good you don't have to be perfect!'

Komentari

Nema komentara.