Prava priča Kišnog čovjeka - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Prava priča Kišnog čovjeka

Prava priča Kišnog čovjeka

Što je autizam i kako žive autisti i njihovi obitelji? Odgovore nudi islandski dokumentarac s naracijom Kate Winslet.

s.p. 02.04.2010 0 komentara

Prava priča Kišnog čovjeka

Danas je Svjetski dan svjesnosti o autizmu, pa vas i mi podsjećamo na sudbine mnogih koje je dotakao taj poremećaj. Danas će u Americi  premijerno biti prikazan islandski dokumentarac 'A Mother's Courage: Talking Back To Autism', koji se bavi baš ovom problematikom. Naratorica u filmu je Kate Winslet, za glazbu se brine Bjork, a glavna junakinja dokumentarca je Islanđanka Margret Dagmar Ericsdottir koja se bori da nađe lijek za svog autističnog sina Kelija.


'A Mother's Courage: Talking Back To Autism', trailer.

Autizam je biološki poremećaj mozga koji oštećuje komunikaciju i društvene vještine, a autisti se opisuju kao osobe koje su u svom svijetu. Rano otkrivanje može pomoći djetetu da stekne određene socijalne vještine i samostalnost, no zasad nema lijeka. Film Fridrika Thora Fridrikssona detaljno pokazuje kako žive obitelji koje odgajaju autistično dijete. Cilj filmaša je educirati javnost i izmijeniti predrasude koje vladaju o autistima.

Najpoznatiji film o autizmu je još uvijek 'Kišni čovjek', pa mnogi pogrešno vjeruju da su autisti neka vrsta genijalaca koji su posebno vješti u kockanju. Stvarna priča o autistima i njihovim obiteljima nalazi se dirljivo prikazana u ovom filmu, pa ju preporučujemo svima koji uspiju doći do ovog dokumentarca.

Komentari

Nema komentara.