Hawaiian Dick - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hawaiian Dick

Hawaiian Dick

Najpoznatiji i najotkačeniji Jackass, Johnny Knoxville, pod okriljem kompanije New Line Cinema utjelovit će na kino ekranu još jednog strip junaka.

22.04.2004 0 komentara

Hawaiian Dick

U posljednje vrijeme zatrpani smo svakakvim likovima koji sa stranica stripova skaču na filmsku traku. Nakon velikog uspjeha kojeg je ostvario mega hit 'Spiderman', svaka producentska kuća spremna je investirati u neku strip-priču nadajući se da će baš njihov projekt postati slijedeći blockbuster.

Nakon što je kompanija New Line Cinema obrala vrhnje sa svjetskih box officea trilogijom o Gospodarima prstenova, njeni čelnici trude se pronaći podjednako unosan projekt. Svoje najnovije nade položili su u lakrdijaša Johnnya Knoxvillea za kojega su otkupili prava na ekranizaciju stripa zanimljivog imena 'Hawaiian Dick'.

Strip kojega crtaju B. Clay Moore i Steven Griffin prvi put je objavljen 2002. godine i to u seriji od tri nastavka. Radnja je smještena u 1953. godinu, a glavni lik je policajac Byrd, veteran iz Drugog svjetskog rata koji biva izbačen s posla nakon 'incidenta' s osumnjičenikom. Nezaposlen, odluči posjetiti svog ratnog frenda Moa Kalamu koji na Havajima radi kao privatni istražitelj. Byred provodi svoje dane ispijajući koktele, dok se mistične stvari događaju svuda oko njega.

Film će biti adaptacija druge od tri knjige u kojoj Byrd i Mo istražuju nestanak i ubojstvo ljubavnice lokalnog narko-bossa. No, njeno tijelo je nestalo pod neobičnim okolnostima, a istraga će otkriti pravi djevojčin identitet i zastrašujuće okolnosti njenog nestanka.

Strip je crtan u specifičnom noir stilu, a tropsko okruženje stvara posebnu mističnu atmosferu. Da se netko sjeti na film prenijeti avanture istoimenog detektiva Dicka Longa iz hrvatskog Playboya, koja bi tek to atmosfera bila :)
Toplija od tropske!

Komentari

Nema komentara.