Svakome po zasluzi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Svakome po zasluzi

Svakome po zasluzi

Ako nisi nominiran za Oscara kao Charlize Theron ili Sean Penn, onda je dovoljno biti opičen kao Darren Aronofsky ili Johnny Knoxville da bi imao posla.

27.02.2004 0 komentara

Svakome po zasluzi

Ljepuškastoj Charlize Theron smiješi se zlatni kipić, ali i 10 milijuna dolara koje bi trebala dobiti za ulogu u 'Aeon Fluxu'. Lakeshore Entertainment i Paramount Pictures su spremni izdvojiti to svotu kako bi je namamili da glumi u njihovom novom znanstveno-fantastičnom projektu.

Aeon Flux je junakinja koja živi u 400 godina dalekoj budućnosti, u svijetu u kojem su ljudi gotovo izumrli od smrtonosnog virusa. Ono malo što ih je ostalo, nalazi se u gradu koji lebdi u zaštitnom mjehuru. Naslovna superjunakinja treba ubiti predsjednika vlade pomoću svojih vrhunskih akrobatskih sposobnosti. Hm, da. Scenarij za film pišu Phil Hay i Matt Manfredi, a temeljiti će se na MTV-jevoj animiranoj futurističkoj seriji autora Peter Chunga. Karyn Kusama prihvatit će se režije, a snimanje započinje u lipnju kraj Berlina.

Sean Penn također očekuje Oscara, a nakon dodjele će se pridružiti svojoj supruzi Robin Wright Penn i Javier Bardemu na snimanju filma 'TF1 International', javlja Variety. Učiniti će to za manju lovu nego Charlize, jer je cijeli budžet filma procijenjen na 20 milijuna dolara, ali će zato Penn snimati u njenoj domovini, Južnoj Africi. Scenarist i redatelj je Erin Dignam, a film prati dvoje doktora na humanitarnom zadatku koji se zaljube u ratnom području u Africi.

Bračni i filmski par Penn

Darren Aronofsky i njegovi projekti vam ne bi trebali biti nepoznati jer smo već pisali o njemu i o tome kako ima pune ruke posla. Zaposleni redatelj se bacio na projekt pod radnim naslovom 'The Fountain' u kojem je glavnu ulogu trebao imati Brad Pitt. Kako se filmu predviđeni budžet od 75 milijuna dolara smanjio na nekih 35 milijuna, tako je i zvijezdi splasnulo oduševljenje ulogom. Pitta će zamijeniti Hugh Jackman, poznat po ulozi muške polovice ljubavnog para 'Kate i Leopold'.

Oko 18 milijuna dolara otišlo je na prvu pripremu snimanja, koja je neslavno propala. Nešto od toga je potrošeno na postavljanje seta u Australiji i to za scene koje su kasnije potpuno izbačene iz scenarija. Višemilijunska svota treba biti isplaćena i Kate Blanchett zbog raskidanja studijskog ugovora.

Johnny je ovaj desno

Sulud i pomalo autodestruktivan momak, Johnny Knoxville, sprema novi projekt za Paramount Pictures. Film bi trebao imati obećavajuće ime 'Hot Dog Vendor', a Sheldon Turner (remake 'The Longest Yard') je angažiran da napiše scenarij. Komedija će se pozabaviti rivalstvom dvaju prodavača hot doga u Los Angelesu. Knoxville će biti jedan od njih dvojice, bivši zatvorenik kojeg je njegov socijalni radnik natjerao da se zaposli.

Raspodjela uloga po pricipu: 'Svakome po zaslugama!'

Komentari

Nema komentara.