Cameron Diaz ili Gwyneth Paltrow, pitanje je sad - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Cameron Diaz ili Gwyneth Paltrow, pitanje je sad

Cameron Diaz ili Gwyneth Paltrow, pitanje je sad

Mystery man Kevin Spacey dvoumi se koju od američkih plavuša s velikog platna zaposliti na svojoj najnovijoj predstavi koju sprema u londonskom Old Vic kazalištu.

19.03.2004 0 komentara

Cameron Diaz ili Gwyneth Paltrow, pitanje je sad

Svašta se kuha na 180 godina starim londonskim daskama Old Vic Theatrea u kojem poznati i priznati holivudski glumac i dupli oskarovac obnaša dužnost umjetničkog direktora. Spacey, koliko filmski toliko i kazališni glumac, oduševio se jednim od najstarijih londonskih kazališta još kada su ga roditelji vodili na predstave za vrijeme obiteljskih izleta u Englesku, a 1998. je prvi put i nastupao u predstavi 'The Iceman Cometh'.

Dolaskom zvijezde uskomešao se pomalo ustajali kazališni zrak, ali ne samo zbog Spaceya, već i zbog ostalih veličina koje su pristale sudjelovati u kreiranju sezonske ponude; Stephen Daldry već je pristao odrežirati komad, Sir Elton John presjeda upravnim odborom, ali prava se poslastica, pored nastupa renomiranih i sve poznatijih britanskih glumaca, krije u gostovanjima američkih zvijezda.

Riječ je o trendu koji već duže vrijeme trese kazališni svijet, a radi se o tome da američki glumci gostujući u britanskim komadima svojom zvjezdanom prašinom očaravaju posjetioce (predstave su rasprodane mjesecima prije), a britanski majstori zanata odlaze 'preko bare' pokazati instant Amerikancima što je pravo glumačko umijeće (efekt je isti-predstave su SOLD).

Gwyneth Paltrow na probama za 'Proof'

Nova sezona u Old Vicu počinje Spaceyevom potragom za partnericom u predstavi 'The Philadelphia Story'. Nakon što je iz konkurencije otpala Calista Flockhart, obruč se stegnuo oko dvije blondine, britanske nevjeste Gwyneth Paltrov i američke ljubimice Cameron Diaz.

Nije niti njima lako, u svakom drugom slučaju cure bi se počupale za ulogu, ali ovdje se ipak radi o kazalištu, nema ponavljanja scena, nema montaže, nema dublera, na sceni si gol, ti i tvoj talent. Talent je ipak ključni pojam, i vrlo je diskutabilan, a glumci su, ne otkrivamo Ameriku, samo podsjećamo, jaaaako tašti, a kritičari nemilosrdni.

Veličina poput duplog oskarovca Spaceya pored sebe treba jaku partnericu. Ženska je uloga u 'The Philadelphia Story' originalno bila napisana za legendarnu Katharine Hepburn koja ju je izvela na Broadwayu i u filmskoj verziji 1940. godine. Pola stoljeća kasnije. 1980. godine, ulogu je, također na Broadwayu, reprizirala Blythe Danner, majka Gwyneth Paltrow što je još jedan sočan detalj u slučaju da Gwyneth prihvati ulogu (debitirala je na otočnim daskama u dobro prihvaćenom komadu 'Proof', uz pohvale talentu, a ulogu je reprizirala u istoimenom filmu uz Anthonyja Hopkinsa).

No, za to je ipak vrlo malo izgleda jer je dotična dama trudna, a u vrijeme kada bi predstava trebala imati svoju premijeru, početkom 2005., glumica će imati pune ruke posla, pardon, pelena i bočica.

Sve su oči uprte u Cameron koja nema kazališnog iskustva, ali, dokazalo se već mnogo puta do sada, to i nije neka prepreka, dapače, nečiji se kazališni debut pomno očekuje kao nekakva rijetka poslastica. U međuvremenu se stari lisac britanskog kazališta, Sir Ian McKellen, sprema uveseliti Božić posjetiteljima Old Vica drag ulogom udovice Twankey u predstavi 'Aladdin'.

Komentari

Nema komentara.