Che stiže u Vukovar - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Che stiže u Vukovar

Che stiže u Vukovar

4. Vukovar Film Festival predstavlja Soderberghove filmove o Cheu, pobjednika Berlinalea te češkog kandidata za Oscara.

s.p. 12.07.2010 0 komentara

Che stiže u Vukovar

Nakon dugog čekanja filmoljubaca, hrvatski gledatelji će konačno moći vidjeti 'Chea', i to na 4. VFF-u! Vukovar Film Festival najavio je prikazivanje oba dijela Soderberghovog epa 'Che' koji će se prikazivati u popratnom programu Svijet. 'Che 1' i 'Che 2' su dva filmska nastavka o kultnoj revolucionarnoj ikoni, Ernestu Che Guevari kojeg je odlično odigrao oskarovac Benicio Del Toro, te je za tu ulogu nagrađen u Cannesu 2008.

A u programu podunavske konkurencije zavrtit će se i pobjednik Berlinalea, njemačko-turski film 'Med' redatelja Semiha Kaplanoglua. Topla priča o ocu i sinu, o magičnoj šumi i medu koji se skida s krošnji najviših stabala, osvojila je berlinskog Zlatnog medvjeda i mnoge pohvale kritike. U konkurenciji će se prikazati i češki kandidat za Oscara, ratna drama 'Protektor' redatelja Mareka Najbrta. Priča je smještena u Drugi svjetski rat, a govori o radijskom voditelju koji čini sve ne bi li spasio život svoje židovske supruge, ugledne glumice Hane.

'Med', r: Semih Kaplanoglu. 

Od dokumentarnih filmova, tu je njemački 'Djeca iz komune' redateljice Juliane Großheim, o austrijskoj komuni iz 1970-ih pod vodstvom Otta Mühla, čiji je eksperiment 'odgajanja djece' završio totalitarnom stegom te zatvorskom kaznom. Film preispituje živote proizašle iz jedne utopije, kroz oči djece odrasle u takvm režmu.

Četvrti Vukovar Film Festival - festival podunavskih zemalja održat će se od 25. do 29. kolovoza na standardnim lokacijama, dunavskom šlepu te Ružičkinoj kući. Nova lokacija je kino Borovo gdje će se vrtiti reprize redovnog programa, a ostale informacije o VFF-u možete potražiti na službenim stranicama.

Komentari

Nema komentara.