Vukovarci vole film - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Vukovarci vole film

Vukovarci vole film

Počeo je festival podunavskog filma i dokumentirao ljubav Vukovaraca prema filmu i svom festivalu. 

filmski.net 28.08.2009 0 komentara

Vukovarci vole film

U utorak je na dunavskom šlepu svečano otvoren 3. Vukovar film festival. U uvodnom protokolu prisutne je pozdravio njemački veleposlanik Bernd Fischer, jer je Njemačka zemlja partner festivala, a u ime grada Zagreba, supokrovitelja festivala, prisustvovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Filmski zvučni zid na šlepu probio je njemački naslov, 'Berlin Calling', elektro oda modernom Berlinu, a ispred kojeg se publici poklonila montažerka filma Anne Fabini. Zbog tehničkih poteškoća nije mogao biti prikazan film 'Suzuki' za kojeg će se svakako naći mjesta nekog drugog festivalskog dana. Cijelu atmosferu upotpunio je zvučni zapis legendarnog evergreena 'Imagine', Johna Lennona. Time je festival i svečano otvoren.

Da se radi o festivalu ljudi i za ljude potvrđeno je šarmantnim najavama samih
Vukovaraca koje će se vrtjeti prije svih filmova prikazivanih na šlepu. Naime, organizatori su htjeli uključiti publiku u najave filmova i umjesto protokolarnih najava – pružiti Vukovarcima mogućnost da predstave film. Kako to izgleda možete pogledati na YouTube kanalu Vukovar Film Festivala, a mi vam ovdje prikazujemo samo jedan primjer:

Komentari

Nema komentara.