Najgore vikend premijere - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najgore vikend premijere

Najgore vikend premijere

Nekim filmovima jednostavno nije bilo suđeno da uspiju - osobito onima u kojima je glumio Eddie Murphy!

s.p. 09.04.2010 0 komentara

Najgore vikend premijere

Dosta se govori o propasti 'Motherhooda' koji je imao premijeru u vrlo malom broju kina - a što je s filmovima namijenjenim širokoj distribuciji? Oni su počinjali put do gledatelja u najmanje 3000 kina i puno uložili u produkciju i marketing - a znali su itekako neslavno propasti! Evo par primjera:

'Škola za frajere'
Redatelj Todd Phillips proslavio se sočnim komedijama, pa je i ova komedija s Billy Bob Thorntonom trebala biti smiješna. Nažalost, nije - film je izgubio dvadesetak milijuna, no Phillips je kasnije režirao 'Mamurluk' koji će ispasti najprofitabilnija komedija za odrasle ikad snimljena.

'Mravator'
3D animacija je obično siguran put do zarade. Ne i u ovom slučaju - dobar primjer da nikada ne treba igrati na sigurno!

'Shorts'
Robert Rodriguez pokušao je osvojiti publiku još jednim dječjim filmom. Premijera filma bila je isti vikend kada je njegov prijatelj Tarantino predstavljao 'Nemilosrdne gadove'. Loš potez!

'Nemogući Dave'
'Dave' u kojem glumi Eddie Murphy je koštao 60 milijuna, no uspio je nemoguće - zaradio je desetak, odnosno izgubio 50 milijuna dolara. Šteta - film i nije tako loš!

'Sve je moguće'
Paramount očito vjeruje da je Eddie Murphy dobar komičar čim je uložio 50 milijuna u ovaj film. No, sve je moguće s Eddiejem - pa i da film vrati samo 15 milja!

Izvor: Chicago Now

Komentari

Nema komentara.