Nitko ne gleda Umu - Hot Spot
Home      Vijesti      Hot Spot      Nitko ne gleda Umu

Nitko ne gleda Umu

Komedija o majčinstvu postala je majka svih katastrofa u britanskim kinima i u nedjelju imala samo jednog gledatelja!

s.p. 30.03.2010 0 komentara

Nitko ne gleda Umu

Glumica Uma Thurman dugo već nije snimila hit, a njezin posljedni film prošao je zaista katastrofalno u kinima. U Velikoj Britaniji je film 'Motherhood' imao premijeru prije par tjedana u jednom kinu, a za vikend je zaradio samo 88 funti. Da stvar bude gora, u to je uračunato i 9 funti 'zarade' od nedjelje kada se pojavio samo jedan gledatelj kojeg je zanimao film. Ako dodamo još jednu jedinicu, dobit ćemo brojku od ukupno 11 gledatelja tog vikenda, što je bio više nego dovoljan razlog da se film povuče iz daljnje distribucije. To nije najgori kino rezultat u Velikoj Britaniji - 2007. je film o poljskom umjetniku 'My Nikifor' sveukupno zaradio 7 funti, no to je bio mali i nezavisni filma a 'Motherhood' je holivudska projekcija vrijedna 5 milijuna dolara.

U Americi je 'Majčinstvo' zaradilo dosta više, odnosno 50.000 dolara (oko 40.000 funti), a ukupno je u svijetu zaradilo oko 700.000 dolara. Ako usporedimo film s Uminim velikim hitovima, kontrast je još veći - 'Kill Bill 2' je samo prvog vikenda u Americi zaradio 25 milijuna dolara! Producentica 'Motherhooda' Jana Edelbaum izjavila je da je riječ o 'solidnom filmu' koji 'nije loš' i najavila je da će tražiti objašnjenje od firme odgovorne za marketing filma. I kritičari koji su popljuvali film čude se tako slabom rezultatu i ističu da kvaliteta filma nije jedini faktor. Film je u Britaniji igrao u jednom kinu, gotovo bez reklame, a nije imao čime privući pažnju.


'Motherhood', trailer.

Osim Ume koja više nije toliko popularna, u filmu ne glume neke zvijezde (Anthony Edwards, Minnie Driver), a sam naslov film ('Majčinstvo') otkriva da je riječ o filmu koji se bavi prezaposlenom i opterećenom majkom, što baš i ne privlači tinejdžersku ili mušku publiku. Ciljana publika su mogle biti žene, no majke su vjerojatno prezaposlene da pogledaju i taj film, a priča se da film ne prikazuje majčinstvo dosta realistično. Navodno je neka gledateljica nakon testne projekcije izjavila da ju je film 'natjerao da se srami toga što je žena'.

Nagađa se da filmu nije pomogla ni Umina crvena frizura (koja gledatelje podsjeća na katastrofalnog 'Batmana i Robina'), no Uma ipak ima šanse sa sljedećim projektima. Sljedeći film je romantični 'Bel Ami' koji će sigurno imati dosta gledatelja jer u njemu glumi - Robert Pattinson. A Umi bi bilo bolje da se neki njezini filmove izdaju direktno na DVD, a u međuvremenu bi trebala - hitno promijeniti agenta!

Komentari

Nema komentara.