Na Oscaru se zahvali dvaput - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Na Oscaru se zahvali dvaput

Na Oscaru se zahvali dvaput

Nova pravila za dobitnike Oscara: na sceni skrati, a kasnije zahvaljuj producentima, kolegama, publici, mami i dragom Bogu!

s.p. 16.02.2010 0 komentara

Na Oscaru se zahvali dvaput

Organizatori Oscara dosjetili su se kako spriječiti preduge zahvale na dodjeli nagrade - dat će dobitnicima dvije prilike za govor! Producenti Oscara na tradicionalnom ručku s nominiranima daju savjete budućim dobitnicima kako da održe svoj govor zahvale od 45 sekundi, a uvijek ih moraju upozoravati da budu kratki i izbjegnu dugu listu ljudi kojima se zahvaljuju. Koproducent Oscara Bill Mechanic nazvao je predugačke zahvale 'najomraženijim dijelom ceremonije' i zajedno s koproducentom Adamom Shankmanom predstavio je plan s '2 govora zahvale'.

Dobitnice i dobitnici će, kao i uvijek, održati prvi govor dok primaju kipić na pozornici, a organizatori bi htjeli da onda govore o tome što Oscar znači za njih i podijele s publikom svoju sreću. Nakon toga, dobitnici će održati i govor iza scene, na kojem onda mogu zahvljivati svima s kojima su surađivali, obitelji, Bogu i svim ostalim koji inače dobiju svoje 'hvala' na Oscarima. Drugi govor bit će stavljen na službenu stranicu Oscara i oskarovci ga mogu mejlati prijateljima ili staviti na Facebook i tako proslijediti svim svojim poznanicima.

Novost na Oscarima je da dobitnici više neće trebati čekati par tjedana dok im ne ugraviraju imena na kipić, već će im sada imena urezivati u kipić dok će oni boraviti na Guvernerovom balu koji se održava poslije dodjele. Dobra vijest za publiku je i da se obećava kraćenje cjelokupnog programa pa bi cijela ceremonija trebala biti - zanimljivija.

Komentari

Nema komentara.