Subverzije nadohvat ruke - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Subverzije nadohvat ruke

Subverzije nadohvat ruke

Od danas pa do subote osvajajte dnevne ulaznice za Subversive film festival i predavanje Slavoja Žižeka u kinu Europa!

filmski.net 19.05.2009 0 komentara

Subverzije nadohvat ruke

Subversive Film Festival održava se u zagrebačkom kinu Europa do subote, 23. svibnja. Ako ste propustili naše prijašnje tekstove - tema je Kina u razdoblju od 1949. do danas. Festival propituje njezino maoističko nasljeđe, kontradikcije između socijalizma i kapitalizma, te ulogu nove velesile u kontekstu aktualne svjetske financijske krize.

Glavni program donosi kultna ostvarenja iz kineske, tajvanske i hongkonške filmske povijesti, kao i vrhunce suvremene produkcije, od arthousa i undergrouda do popularnih žanrovskih filmova. U popratnom programu bit će predstavljene tematske i autorske selekcije uz niz predavanja, okruglih stolova, umjetničkih akcija i izložbi.

Slavoj Žižek

Festival će ugostiti 20 domaćih i inozemnih zvijezda filmske, intelektualne i umjetničke scene. Među njima je i slovenski filozof Slavoj Žižek, koji je uvrštem među 25 najutjecajnijih intelektualaca današnjeg doba. Žižek će u kinu Europa u subotu u 18 sati održati predavanje 'Kinematografija kao organ Kulturne revolucije', a proširirit će ga širokim spektrom intrigantnih tema od kritike kapitalizma do trenutne financijske krize.

Filmski.net i Subversive film festival svakoga vam dana poklanjaju četiri puta po dvije dnevne ulaznice za festival, a do subote dijelimo i pet puta po dvije ulaznice za Žižekovo predavanje. Sve što morate napraviti je poslati e-mail sa svojim podacima (ime i prezime) i s ključnom riječi 'Subversive' na info@filmski.net.

Dobitnike dnevnih ulaznica obavijestit ćemo povratnim e-mailom do 15 sati, a sretnike koji će slušati Žižeka također e-mailom u subotu ujutro.
Sretno!

Komentari

Nema komentara.