Čekali, čekali i dočekali! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Čekali, čekali i dočekali!

Čekali, čekali i dočekali!

Spiderman se nakon godina apstinencije od velikog ekrana sprema za povratak, baš kao i ukleti Don Quijote. Stižu i Asimov i vanzemaljci. 

s.p. 19.01.2009 0 komentara

Čekali, čekali i dočekali!

Ima li kakvih vijesti o novom Spidermanu? Osim što čuva Obamu na današnjoj inauguraciji, Spidey bi trebao snimiti i četvrti filmski nastavak. Snimanje navodno počinje tek slijedeće godine, a premijera je zakazana za 2011. Dotad će se pokazati jesu li točni tračevi da će se Spiderman boriti sa dva negativca, u režiji Sama Raimija i uz glumu Tobeya Maguirea i Kirsten Dunst.

A jedan projekt već godinama prate špekulacije: 'The Man Who Killed Don Quixote' Terrya Gilliama počeo se snimati još pred 9 godina. Pratile su ga sve moguće poteškoće: (pre)mali budžet, bolesti glumaca pa čak i poplava. Priča o snimanju je toliko bizarna da je o njoj snimljen dokumentarac ('Lost In La Mancha'), a sad se Gilliam okuražio ponovo ga započeti. Uz pomoć Tonyja Grisonija ('Strah i prezir u Las Vegasu') radi na obnovi scenarija i kaže da je još uvijek pun entuzijazma. Ako bude kao i prije - i trebat će mu puno entuzijazma i sreće.

Jean Rochefort kao Don Quijote i Terry Gilliam na snimanju 'ukletog' filma

Kažu da Roland Emmerich uništi svaki predložak koji ekranizira, a sada je stavio ruku na ZF serijal Isaaca Asimova, 'Fondaciju'. Priča 'Fondacije' započinje tako da psihohistorik Hari Sheldon predvidi propast Carstva koje vlada čovječanstvom razasutim po raznim planetima i zatim počinje prikupljati ljudsko znanje. Nakon kepskog natezanja raznih studija oko ovog projekta (u igri su bili Fox, New Line i Warner Bros)Columbia je za redatelja odabrala Emmericha, a vidjet ćemo hoće li gledatelji biti sretni s epilogom.


'Planet 51', trailer.

Dobra znanstveno-fantastična priča bit će 'Planet 51', barem ako je suditi po prvom traileru. Riječ je o komediji kojoj je tema prvi kontakt sa stranim bićima, ali je preokret u tome da su ljudi ta čudna i jezovita bića iz svemira. Ekipa koja daje glasove je prilično iskusna - Dwayne Johnson (The Rock), Jessica Biel, Justin Long, Seann William Scott, Gary Oldman i John Cleese. Premijera je prvo bila najavljena za sredinu 2009., ali je sada odgođena za studeni - dobra vijest je da barem znamo da je ovaj film zgotovljen.

Komentari

Nema komentara.