Spiderman spašava Obamu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Spiderman spašava Obamu

Spiderman spašava Obamu

Osama i republikanci - čuvajte se, Barack Obama dobio je moćnog zaštitnika. Spiderman se angažirao i da Obamina inauguracija prođe u najboljem redu.

s.p. 09.01.2009 0 komentara

Spiderman spašava Obamu

Na pomolu je novi par superheroja - SpidermanBarack Obama! Nedavno smo u tekstu o 'People's Choice' nagradama u šali spomenuli kako su novi predsjednik SAD-a i Batman jednako popularni, a netko se dosjetio da bi i Obama mogao dobro funkcionirati u stripu sa superjunakom. Strip kuća Marvel će tako u čast Obamine inauguracije izdati posebnu epizodu 'Spidey Meets the President!'.

Scenarist Zeb Wells zamislio je priču u kojoj Spiderman kao Peter Parker 20. siječnja 2009. dolazi fotografirati Obaminu svečanu prisegu, a onda primijeti dvojicu identičnih Baracka Obame. Onda uskače u akciju kao Čovjek-pauk i uz pomoć košarkaške lopte identificira pravog Obamu koji je inače poznat kao strastveni ljubitelj košarke. Lažni Obama tj. negativac zvan Chameleon dobiva po nosu, a Spidermanu slijedi predsjednička zahvala - pravi happyend.

Glavni urednik Marvela Joe Quesada kaže da je došao na ideju za ovaj strip kada je čuo da je Obama skupljao stripove u Spidermanu kada je bio mali, a zna se i da na jednoj od službenih slika senator Obama pozira pored kipa Supermana. Quesada je na sve to dao komentar kako su svi uzbuđeni što imaju predsjednika-šmokljana, tj. vrhovnog zapovjednika koji je ustvari 'vrhovni šmokljan'. Za Marvelovce je još važnije to što je Obama deklarirani ljubitelj baš njihovog junaka, zbog čega je Obama i dobio tako pozitivan tretman.

Likovi pravih predsjednika su se već znali pojavljivati u stripovima, ali nitko nije imao tako važnu ulogu u stripu kao što će to dobiti popularni Obama. Epizoda s Obamom, 'The Amazing Spider-Man br. 583' izlazi na kioske 14. siječnja, a nema sumnje da će fanovi Obame i kolekcionari stripova navaliti na ovaj broj. Tko zna, možda uskoro uslijedi i neka ekranizacija sa Spidermanom i Obamom. Jesu li uz Tobeya Maguirea slobodni Will Smith ili Denzel Washington?

Komentari

Nema komentara.