Bezimeni agent 007 i Hari Puttar - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Bezimeni agent 007 i Hari Puttar

Bezimeni agent 007 i Hari Puttar

James Bond se srami svog imena i zaboravlja recept za omiljeno piće, a Indijci snimaju Harija Puttara i pitaju se na koga li ih to ime podsjeća?

s.p. 24.09.2008 0 komentara

Bezimeni agent 007 i Hari Puttar

James Bond ulazi u novu eru s posve novim imidžem. Dosad se u svakom filmu predstavljao uz legendarno 'Bond...James Bond', ali u 'Zrnu utjehe' toga neće biti. Rečenica je bila u scenariju - čak je i snimljena, ali redatelj Marc Forster tvrdi da se ne uklapa u ozračje filma pa su je zato izbacili. Da bi svetogrđe bilo veće, izbačeno je i Bondovo naručivanje Martinija uz ono poznato 'shaken, not stirred' (protreseno, ne promiješano), jer Bond sad više voli Colu Zero.

Obožavatelji Bondova već su ljuti jer misle i da glazbena tema novog filma nije previše bondovska, pa hrpa tih malih izmjena prilično mijenja imidž tradicionalnog Bonda. Prvo je postao plavušan, a sad više nije ni švaler - hoće li postati monogamni trezvenjak?


Trailer za 'Hari Puttar—A Comedy of Terrors'

I filmski serijal o Harryu Potteru sve više prihvaća moderna vremena i tehnologiju (da ne kažemo čaroliju). Prijašnji nastavci su se već mogli pogledati u IMAX-u, a 'Harry Potter i Princ miješane krvi' bit će i u - 3D IMAX-u. Čelnici studija najavili su da će se početne i završne scene prikazivati u toj tehnologiji, a posebno je izdvojeno finale filma, koje će uz 3D IMAX biti još spektakularnije.

Osim što je 3D, Harry Potter postaje i komedija, ali samo u Indiji. Tamo jedan studio snima 'Hari Puttar—A Comedy of Terrors', čija je premijera najavljena za ovaj mjesec. Filmaši su se i na sudu natezali s Warner Bros-om oko autorskih prava, a sud je presudio u korist 'puttaraša', sa zaključkom da publika može razlikovati Puttara i Pottera. Mudri Indijci su se branili kako je sličnost puka slučajnost, kao Hari je često ime u toj zemlji i znači 'Bog', dok Puttar znači 'sin'. Osim toga, u 'Puttaru' nema magije nego je to priča o dječaku koji ostane sam u kući u koju ulaze provalnici, pa više sličnosti ima sa 'Sam u kući' nego s Potterom. Umjesato što se natežu po sudovima, holivudskim producentima preporučamo da se udruže s Bollywoodom i podijele profit – kad može Spielberg, mogu i oni.

Komentari

Nema komentara.