'Ničiji sin' nada se Oscaru - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      'Ničiji sin' nada se Oscaru

'Ničiji sin' nada se Oscaru

Film Arsena Antona Ostojića o ratnom veteranu u krizi identiteta ovogodišnji je hrvatski kandidat za Oscara.

filmski.net 13.09.2008 0 komentara

'Ničiji sin' nada se Oscaru

Komisija Hrvatskoga društva filmskih djelatnika (HDFD) kasno sinoć je tajnim glasovanjem odlučila da će film Arsena Antona Ostojića 'Ničiji sin' predstavljati Hrvatsku u selekcijskom procesu Američke filmske akademije za nagradu Oscar 2008. u kategoriji 'najbolji strani film', objavljuje Hina. Odluku je donijelo sedamnaest članova Komisije tajnim glasovanjem u drugom krugu.

U konkurenciji su bili i filmovi: 'Kino Lika' redatelja Dalibora Matanića u produkciji Kinorame, 'Moram spavat' anđele' redatelja Dejana Aćimovića u produkciji Da filma i 'Pravo čudo' redatelja Lukasa Nole u produkciji Kinorame.

'Ničiji sin' ovogodišnji je pobjednik Pula film festivala na kojem je osvojio čak šest Zlatnih Arena: za najbolji film, najbolju mušku ulogu, specijalne efekte, ton i glazbu. Film je nastao prema istoimenom književnom predlošku Mate Matišića, koji je ujedno i autor filmskog scenarija i glazbe.

Film je 3. rujna imao svečanu premijeru u Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku, a uskoro će ga moći pogledati i publika u ostalim hrvatskim gradovima.

Komentari

Nema komentara.