Povijest nasilja - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Povijest nasilja

Povijest nasilja

David Cronenberg je pristao režirati 'The History of Violence', još jedan projekt u kojem će moći izraziti svoj istančani smisao za stvaranje napetosti i straha.

13.02.2004 0 komentara

Kanadskog redatelja, u filmskim krugovima poznatog pod nazivom 'Barun krvi', uposlio je studio New Line Cinema. Novi projekt je ekranizacija prvog u nizu stripova iz serije 'Paradox Graphic Mystery'. Drugi strip, 'Road to Perdition', već ima svoju filmsku inačicu s Tom Hanksom i Sam Mendesom kao redateljem.

'The History of Violence' je priča o obiteljskom čovjeku koji ima strašnu tajnu. I nasilnu povijest. To nije kriminalistička, nego psihološka misterija čija napetost proizlazi iz pitanja: 'Što točno Tom McKenna krije od svoje žene, djece, susjeda i svih onih koji misle da ga poznaju?' Njegov pravi karakter izlazi na vidjelo kada, navodno u samoobrani, ubije čovjeka tijekom obiteljske večere. Autori stripa su John Wagner i Vince Locke, a adaptaciju za scenarij piše Josh Olson ('Three Gun Blues').

Videodrome, plakat

Cronenberg je stekao reputaciju kultnog redatelja nakon što je 1983. s James Woodom i Deborah Harry snimio 'Videodrom', šokantnu viziju o tome što bi se desilo kad bi televizijski život zamijenio ovaj stvarni. Dodatno se bavio utjecajem moderne tehnologije na čovjeka u adaptaciji bestselera Stephena Kinga 'The Dead Zone' (1983) i remakeu slavnog horora 'Muha' (1986).

Neosporno priznanje međunarodne kritike stekao je filmovima 'Dead Ringers' (1988) i 'Naked Lunch' (1991). Svoj status potvrdio je provokativnim 'Crash' (1996.) i 'eXistenZu' (1999.) koji su oba dobro primljena na festivalima u Cannesu i Berlinu.

Komentari

Nema komentara.