Uwe Boll snima u Hrvatskoj?! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Uwe Boll snima u Hrvatskoj?!

Uwe Boll snima u Hrvatskoj?!

'Kralj loših filmova' konačno je našao zemlju koja ga je dostojna. No, presudno nije bilo gledanje 'Četveroreda' ni 'Slučajne suputnice'.

s.p. 26.09.2007 0 komentara

Uwe Boll snima u Hrvatskoj?!

Nedavno smo objavili Uwe Boll apdejt s vijestima oko izdavanja njegovih DVD-a, no ista je ništa prema vijesti koju imamo danas. Sajt Next Generation objavio je da Uwe Boll snima novi film (po čemu drugom nego) po video igrici, ali možda baš – u Hrvatskoj.

Legendarni Uwe planira ekranizirati Sabotage 1943, špijunsku igricu s radnjom smještenom u Drugi svjetski rat. Igra se sprema za PC krajem 2008., a 2009. bit će izdana na Xboxu 360 i PlayStationu 3. Prema informacijama sa sajta, Boll je izjavio da se dogovara s proizvođačima igrice (Replay Studios), kako bi zajednički izdali i film i igru, a snimanje se planira 'za proljeće 2008. u istočnoj Europi, vjerojatno u Hrvatskoj'.

Uz sve to, poznati njemački glumac Till Schweiger, koji je glumio u Bollovom 'Far Cry' (to je onaj film za koji se moglo kupiti statiranje) izjavio je u nedavnom intervjuu kako mu je Boll savjetovao da, 'ako ljetuje u Hrvatskoj, mora upoznati Vinka Grubišića, direktora Jadran filma.' Schweiger je ne budi ljen, kolovoz proveo u Poreču s obitelji, susreo s Grubišićem i izjavio kao je on 'doista sjajan čovjek.'

A 'sjajan čovjek' osobno, tj. Grubišić himself, osim što je za svoje kolege imao jednako lijepe riječi pohvale, u telefonskom nam je razgovoru potvrdio da s Bollom pregovara oko nekoliko (!) projekta, no odmah se i ogradio, objašnjavajući kako 'u ovom trenutku ništa više od toga' ne može reći.

No gdje ima dima, obično ima i vatre, pa bi se nakon 'Neretve' i 'Duge mračne noći', tako bi se opet po hrvatskim poljima moglo začuti 'partizaniše banditn' i 'komunistiše teroristn' uz neizbježno 'šnel' i 'ahtung', kao u zlatno doba Jadran filma koje je vrvilo koprodukcijama o Drugom svjetskom ratu (najbolja od svih – 'Željezni križ' Sama Peckimpaha!). A zaškripe li pregovori kao ključni argument Hrvatska uvijek ima - Trash film festival, na kojem bi Herr Boll s punim pravom bio dočekan kao car!

Komentari

Nema komentara.