Uwe Boll apdejt - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Uwe Boll apdejt

Uwe Boll apdejt

Legenda loših filmova je nekim čudom proglašena za najuspješnijeg akcijanera na DVD-u prošle godine. Bliži li se to kraj svijeta kojeg poznajemo?

s.p. 18.09.2007 0 komentara

Uwe Boll apdejt

Danas je veliki dan – 18.rujna 2007. u slobodnu prodaju izlazi DVD filma 'BloodRayne 2', nastavak 'BloodRaynea' (samo)proglašenog za 'najprodavaniji akcijski hit na DVD-u 2006.' Da li legendarni Uwe Boll ulazi na liste najuspješnijih redatelja – s tim da pod uspjehom ne smatramo dvije uzastopne nominacije za Razzie 2006. i 2007. , već prihvaćenost šire publike? Pa – ne baš, i ovaj i prethodni 'BloodRayne' su filmovi u tipičnom bollovom stilu. 

Fabula filma ispočetka sliči na povijesnu priču, čak i na Sama Peckimpaha – tip zvani Pat Garrett hvata Billyja The Kida. Kvaka je jedino u tome da je Billy Kid vampir, pa Pat Garrett treba pomoć prelijepe hvatačice vampira Rayne koja i sama ima vampirske krvi. Tako smo dobili vestern u kojem umjesto 'kauboja i Indijanaca' imamo borbu kauboja i vampira, a blogeri su već taj križanac vesterna i horora s filmovima usporedili  s 'klasicima' kao što su 'Billy the Kid Meets Dracula' i 'Jesse James Meets Frankenstein's Daughter'.


'BloodRayne 2', r: Uwe Boll, trailer

Od glumaca valja spomenuti da Michael Pare nastupa kao Pat Garrett, Zack Ward kao vampirski Billy the Kid, a model Natassia Malthe zamjenjuje BloodRayne br. 1 – 'terminatoricu' Kristannu Loken. Uz sve zamjerke na produkcijske standarde -  Uwe je uvijek ulagao u dodatke. I 'DVD 'BloodRayne 2' ima intervjue s ekipom, izbačene i produljene scene, pa i redateljski komentar – pravi fanovi već oblizuju prste.  I ne samo to – na DVD-u se nalaze i strip-verzija 'BloodRayne', te istoimena kompjuterska igra. Već je i DVD s prvim dijelom 'BloodRayne' imao bonus igricu – zlobnici bi rekli i da je kupac igrice besplatno dobio film na DVD-u. U svakom slučaju - uspješna strategija, na omotnici DVD-a za 'Blood Rayne 2' pojavljuje se reklama s 'BloodRayneom 1' kao 'najprodavanijim akcijskim filmom na DVD-u 2006.' Oni koji čitaju i fusnotu uz zvjezdicu, vidjet će i disclaimer koji pojašnjava da ta tvrdnja vrijedi 'samo za filmove s manje od 5 milijuna $ zarade' – ukratko, prethodni Bollov film bio je hit samo među niskobudžetnim akcićima. Blogeri se zezaju da je film možda bio i najprodavaniji DVD u cijelom Lichtensteinu, a da je jedina istinita reklama na novom DVD-u ona koja film proglašava 'avanturom od koje će vam stati srce'. 

No za one kojima jedan Uweov DVD nije dovoljan, upozoravamo da uskoro trebaju izići i 'Tunnel Rats' (o 'specijalnoj postrojbi koja se u vijetnamskom ratu bori protiv neprijatelja po tunelima') i 'Far Cry' - adaptacija video-igre o plaćenicima koji se bore na zagonetnom otoku. Ono što je svim tim filmovma zajedničko je da se u manjoj ili većoj ulozi pojavljuje i Michael Pare, glumac koji je započeo karijeru kod Waltera Hilla ('Vatrene ulice'), a sada je 'kućni glumac' Uwe Bolla, koji ga je upravo angažirao i za još jedan nastavak, akcijski horor 'Alone in the Dark 2'. Ako nastave s tom hiperprodukcijom filmova, Pare i Boll možda i ponove 'uspjeh' – iz 2006.

Komentari

Nema komentara.