Šundovite filmske vijesti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Šundovite filmske vijesti

Šundovite filmske vijesti

Argento snima za Argenta u filmu 'Giallo' gdje glumi i Gallo, a Uwe Boll snima hororce za 6 milijuna jer nema više para za skupe promašaje. Horor!

s.p. 17.01.2008 0 komentara

Šundovite filmske vijesti

Ako ste veliki obožavatelj stripa i crtića 'Justice League of America', onda imamo jednu strašnu vijest za vas – navedeni film je stavljen na čekanje i neće se snimati! Kao razlog odgode Warner navodi da nije sređeno jeftinije snimanje u Australiji, a i scenariju treba još dorade, što je nemoguće zbog velikog štrajka scenarista. Neslužbeno, svima je već bilo navrh glave natezanja s tim filmom, pa je samo bilo pitanje dana kada će se odustati od tog filma. I nama je već bio pravi horror stalno objavljivati nove tračeve o tom filmu...

A sada prave vijesti iz svijeta strave&užasa... Talijanski majstor hororaca Dario Argento dobio je strašno dobre recenzije za svoj posljednji film, 'The Mother of Tears', pa sada počinje snimati svoj prvi film na engleskom. Ironija je da je radni naslov filma 'Giallo' - što je naziv za krvave, šundovske trilere/horore koje su talijanski redatelji na čelu s Argentom proizvodili na kile. Američka zvijezda u filmu je Ray Liotta u ulozi detektiva koji traži serijskog ubojicu (Vincent Gallo), a glavna glumica je Argentova darkerska kći Asia. Snimanje počinje u veljači u Torinu, a producent je Rafael Primorac, Hrvat zaslužan sa snimanje 'Cro Cop's Ultimate Forcea'.

Talijanska 'obitelj Addams' - Asia i Dario Argento
A noćna mora svakog filmofila i car loš filmova, dr. Uwe Boll, ne posustaje – ni problemi s financiranjem ne zaustavljaju ga u filmskom entuzijazmu. Mi u Hrvatskoj još čekamo da počne snimati 'Sabotage 1943' u kojem će opaka, a nadamo se i sexy agentica MI6 ubijati njemačke časnike na nekoj od hrvatskih lokacija. S tim filmom još nije ni počeo snimanje, a već su u planu i novi, jezoviti projekti. Jedan od budućih ilmova je hororac efektnog naslova 'Zombie Massacre' koji bi se trebao snimati u Vancouveru za 'samo' 6 milijuna dolara, a Boll najavljuje žestoki zombi film u stilu '28 dana kasnije'.

No, strašna vijest za Bolla je da je njegov zadnji film 'In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale' /naslovna/ zaradio jedva 10 milijuna dolara, a koštao je 70 milijuna. Još gora vijest je da Nijemci ukidaju porezne olakšice koje su omogućavale Bollu da profitira i na gubicima, pa redatelj najavljuje da će se 'više posvetiti malim filmovima'. Ukratko, snimat će niskobudžetne filmove koji se odmah puštaju direktno na DVD, a za očekivati je i da nastavi suradnju s izdavačima videoigara srodnog senzibiliteta. Hrvatska publika dosada je bila pošteđena Bollovih kino premijera, ali mi ipak zbog toga žalimo.

Komentari

Nema komentara.