Čarobnjak iz Oza u kinky izdanju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Čarobnjak iz Oza u kinky izdanju

Čarobnjak iz Oza u kinky izdanju

Negdje iza duge, Dorothy nosi 'marte' s platformama, s/m krpice i fura se na Ripley. Judy Garland nema nigdje na vidiku.  

s.p. 27.08.2007 0 komentara

Čarobnjak iz Oza u kinky izdanju

Warner Bros. i Village Roadshow Pictures najavili su da planiraju snimiti novu, mračniju verziju 'Čarobnjaka iz Oza', ali su vojsku zagriženih fanova odmah odlučili  umiriti tvrdnjom kako neće biti riječ o rimejku legendarnog klasika Victora Fleminga iz 1939. s Judy Garland, već posve novom filmu koji će biti bliži knjizi L. Franka Bauma.

Na ideju za projekt došao je Todd McFarlane, bivši Marvelov crtač koji je kreirao 'Spawna', a povezan je s raznim filmskim projektima, uključujući i s 'Torsom' Davida Finchera. McFarlaneova vizija filma je mračnija i pomaknuta, a svoju verziju Dorothy ponudio je prije par godina, kada je dizajnirao figurice s likom Dorothy koja je izgledala kao S/M curica. Figurice su izašle u ediciji 'Twisted Land of Oz', čije je ime, bacite li oko na naslovnu fotku - više nego prikladno. McFarlane je pojasnio da je zamislio Dorothy iz 2007. godine, koja više sličnosti ima s Ripley iz Aliena nego s bespomoćnom raspjevanom curicom iz starog mjuzikla. 

I dok će McFarlane raditi na produkciji i vizualnom imidžu filma, scenarija će se prihvatiti Josh Olson, koji je također poznat kao autor mračnih adaptacija, između ostalog i kao scenarist 'Povijesti nasilja'. No, 'mračno' u njegovoj viziji ide u drugom smjeru i kaže da je je bliže Harryju Potteru nego filmu 'Sedam', te da mu je bitnije da u filmu čim maštovitije prikaže 'lude likove na čudesnim mjestima'.

Ono oko čega se obojica slažu je da film mora biti vizualno ekstravagantan, a detalji oko priče se još taje. Olson je jedino obećao da će se držati koncepcije Baumovih likova, ali će dodati dosta svoje priče. Film stoga neće  biti toliko rimejk, već svojevrsni sequel, a jedino što je sigurno da će biti - totalno drukčiji od originala.

Komentari

Nema komentara.