Čarobnjak iz Oza u najmasnijem dvd izdanju ikada - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Čarobnjak iz Oza u najmasnijem dvd izdanju ikada

Čarobnjak iz Oza u najmasnijem dvd izdanju ikada

Drhtite, rastopite se od miline, plačite, držite se za ruke i štedite pare – novi, debeli setovi od dva i tri dvd-a 'Čarobnjaka iz Oza' (1939) izdati će se u listopadu 2005.

filmski.net 07.07.2005 0 komentara

Čarobnjak iz Oza u najmasnijem dvd izdanju ikada

Točniji datum jest 25. listopada, a set opcije koje nam se nude jesu sljedeće – set od dva dvd-a i set od tri dvd-a. Ovaj zadnji sadržavao bi ekstra dvd s novonapravljenim dokumentarcem o autoru - L. Frank Baumu. Cijene su, shodno setu kojeg kupujete,  26.99 i 39.92 dolara iliti preračunato u kune po današnjem tečaju – 165.00 i 244.00 novaca.

Da ne bi bilo zablude – ovaj je disc prvi put izdan na dvd-u prije šest godina i to kao 'single disc', dakle što drugo napraviti u vremenu recikliolitu nego još jednom obrnuti isti proizvod, ali u drugačijem pakiranju. Pa nek' tetke vrište! Dajem ruku u vatru da će se dotični dvd set naći kakav mjesec i pol dana kasnije od datuma izdavanja pod većinom rainbow božićnih drvaca, a mogla bi se zadesiti i kakva ljubavna svađa ukoliko je pod mašnicom ovo 'siromašnije' izdanje s dva dvd-a.

Magic!

Što se tehnikalija tiče, obje verzije nadolazećeg nam dvd seta sadržavati će novi digitalni transfer originala napravljen pomoću Warnerove Ultra-Resolution tehnologije. Soundtrack će također biti remasteriran, a od dodataka će se tu naći i novi komentari povjesničara Johna Frickea, još četiri dokumentarca od kojih će jedan govoriti i o samom procesu restauriranja, scene koje nisu ušle u originalni film, mali, ‘kućni’ filmovi koje je na setu snimao kompozitor Harold Arlen i dio nazvan Oz Jukebox koji će sadržavati snimljene sesione filmskog orkestra, snimke radio predstava i promo spotova.

I još samo malo.. spomenuti dio koji se odnosi na autora Bauma – govorimo o četiri sata materijala (njegovih pet pred-ozovskih filmova od kojih je najraniji iz 1910. godine, reprodukcije pozivnica I programa filmske premijere u Graumanovom Chinese Theatreu u Hollywoodu…)… Da, znamo, analno je do boli, ali to ljudi vole…

Komentari

Nema komentara.