Nestale Dorothyne cipele - Hot Spot
Home      Vijesti      Filmski      Hot Spot      Nestale Dorothyne cipele

Nestale Dorothyne cipele

Strašno i nečuveno! Legendarne crvene cipelice, zaštitni znak Dorothy iz Kanzasa i Čarobnjaka iz Oza, ukradene su prošle subote iz muzeja u Minnesoti.

m.n. 31.08.2005 0 komentara

Nestale Dorothyne cipele

Nije prošlo toliko davno od naše vijesti da će crvene cipelice koje su slatku Dorothy dovele kući, biti izložene u muzeju Judy Garland, u rodnoj joj gradu Grand Rapidsu. Vijest su pročitali i zasad neidentificirani lopovi koji su prošli vikend otuđili jedan od četiri para cipela sa šljokicama, veličina cca 36, koje je slavna glumica nosila u filmu 'Čarobnjak iz Oza' (1939).

Najslavnije cipele u filmskoj povijesti (inače osigurane na milijun dolara) navodno su odnesene kroz prozor, a policija je izvijestila javnost da provalnik baš i nije ostavio mnogo dokaza. Osim razjarenih garlando-ozo fanova, žestio se i Michael Shaw, kolekcionar u čijem su vlasništvu cipele: 'Ovo je za mene najgora noćna mora. Lopov je prvenstveno počinio zločin protiv djece, jer su cipele bile ovdje da bi se skupio novac za borbu protiv AIDS-a, za razne programe koji djecu miču s ulica, programe koji potiču razvoj čitanja i brinu o djeci s autizmom i Downovom bolešću', prenosi Guardian.

Šokirana je cijela zajednica, posebno zbog činjenice da je u gradu upravo u tijeku Festival Judy Garland (traje od 24. lipnja do 6. rujna), a sve se nade polažu u mogućnost da je cipele odnio neki fanatični fan kojem bi mogla proraditi savjest. Već spomenuti gospodin Shaw pak misli da je pljačka vjerojatno planirana jerbo je ovo bio zadnji tjedan u kojem su bile dostupne javnosti, a činjenica je da je jedan od preostala četiri para na aukciji pred pet godina postigao cijenu od 660 tisuća dolara.

Bilo kako bilo, zli se otimač poziva na oprez – u cipelicama je rupčić koji se ne bi trebao odstranjivati, a ni u kom slučaju nisu za nošenje – stare su 66 godina i mogle bi se raspasti! Ipak: There's no place like home.
Komentari

Nema komentara.