Ukratko: čudna li čuda - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ukratko: čudna li čuda

Ukratko: čudna li čuda

Dok de Niro naganja zmaja, Mađarska bodljorepa juri za Potterom i ima svoj bend. X-files nastavljaju ganjati istinu, a Indy (navodno) ide u penziju.

n.k. 19.07.2007 0 komentara

Ukratko: čudna li čuda

Poslije pulske premijere, ‘Harry Potter i Red feniksa’ krenuo je i u naša kina, nakon što je već omađijao ona u Velikoj Britaniji. Warner Bros tvrdi kako je tamo oborio rekord najboljeg 4-dnevnog otvaranja zaradivši 16.5 milijuna funti i nadmašiši tako dvije godine star rekord Star Wars Epizoda III: Osveta Sitha s ‘pišljivih’ 14.3 milijuna.

20. srpnja u Americi u prodaju pak kreće završna knjiga iz sage od čarobnom čudu od djeteta, a događaj će uveličati masovna gitarijada na stepenicama ispred harvardske Memorijalne crkve  u Cambridgeu, što i ne bi bila vijest kad na rečenoj gitarijadi ne bi svirali bandovi osebujnih imena: ‘Malfoys’, ‘Potters’ i nama najdraži ‘Hungarian Horntails ilitiga ‘Mađarske bodljorepe’. Stvar postaje još bolja kad vam kažemo da je prosječna starost članova bandova nazvanih po likovima iz Potterijade cca – 7 godina! Yip. Trend je već dobio ime, i očekivano ga zovu wizard rock ilitiga čarobnjački rock, trenutno broji 183 osnovnoškolske senzacije koje osim na MySpaceu možete naći i na specijaliziranim sajtovima poput The Wizrocklopedia ili WizardRock.org.


Hungarian Horntails: I'm a Dragon and I don't Care


I dok se saga o Harryju Potteru bliži se kraju, Warner Brosovci već sum u našli nasljednika. Otkupili su prava na 7 romana iz serije o sedmom sinu sedmog sina, Septimusu Heapu, kreaciji britanske spisateljice za djecu Angie Sage, a o čemu se zapravo radi – objasnit će vam ovdjeBooksa.

Kad smo već kod natprirodnih pojava recimo i da je dežurni svjetski tragač za istima – agent Mulder, u ovoj realnosti poznat kao David Duchovny, obzanio kako se sprema još jedan X-files film. U sklopu promotivnih aktivnosti za svoj novi sitcom nazvan Californication (slučajno ili ne isto kao i RCHP stvar za koju je spot snimio naš omiljeni hollywoodski buntovnik Tony Kaye), Duchovni je objavio urbi et orbi da će ovog tjedna u ruke dobiti scenarij friško ispod čekića autora originalnog X-files TV serijala - Chrisa Cartera. Uz Muldera u filmu je navodno pristala igrati Scully tj. Gillian Anderson, a sve će to samo za naše oči navodno u kina do kraja 2008.


Californication - najava sezone

X-fileovski slogan ‘truth is out there’, ozbiljno je shvatio i Robert de Niro te odlučio – ganjati zmaja. Ne nije se najeo ludih gljiva nego potpisao ugovor za produkciju filma ’Chasing The Dragon’ po istoimenoj knjizi američkog novinara Roya Rowana, a koja dokumentira komunizam u Kini i detaljno se bavi tamošnjim neprežaljenim diktatorom - Mao-Ce Tungom. 'Chasing The Dragon: A Veteran Journalist's First Hand Account Of The 1949 Chinese Revolution', je kako joj i ime kaže, knjiga američkog novinarskog veterana i jednog od rijetkih zapadnjačkog dopisnika iz Kine u vrijeme uspostave komunizma. Rowan je iz Šangaja izvještavao za Time i Life magazine, i pri tom se naravno, spetljao s lokalnom prevoditeljicom koja možda je, a možda nije - bila špijunka. Kud ćeš logičnijeg materijala za film.

Logičnim su se učinile i glasine, a koje su navodno procurile iz Paramounta, da Lucasfilm planira osim četvrtog snimiti i još tri nastavka Indiane Jonesa, pa su se na tu temu uskomešali brojni svjetski mediji. No, Lucas & co MTV-ju su izjavili da su u pitanju obične glasine zagriženih i dokonih fanova, te da im trenutno ništa slično ne pada na pamet. Kako je operativna riječ tu ‘trenutno’ nekako nas nisu uvjerili…

Komentari

Nema komentara.