Lucas poklanja pola svog bogatstva! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Lucas poklanja pola svog bogatstva!

Lucas poklanja pola svog bogatstva!

Autor 'Zvjezdanih ratova' donirat će polovicu svoju imovine u dobrotvorne svrhe - je li to odšteta za to što je uništio slavni serijal?

s.p. 06.08.2010 0 komentara

Lucas poklanja pola svog bogatstva!

I veliki George Lucas priključio se kampanji 'Prisega davanja' u kojoj najveći svjetski milijarderi doniraju 50 posto bogatstva. Projekt su pokrenuli čelnik Microsofta Bill Gates i investitor Warren Buffet, a cilj je okupiti bogataše u velikoj filantropskoj inicijativi koja bi trebala pomoći najsiromašnijima i najpotrebitijima. Oko 40 milijardera već se priključilo akciji, a među njima su i ljudi iz svijeta medija kao što su suosnivač televizijske kuće Fox Barry Diller i medijski mogul Ted Turner.

Među bogatim dobrotvorima našao se i George Lucas koji je bio jedan od prvih filmaša koji je prepoznao snagu franšize. Kada je stvarao 'Zvjezdane ratove', izborio se za pravo na zaradu od prodaje svih predmeta vezanih uz taj serijal, pa je kroz nekoliko desetljeća zaradio basnoslovno bogatstvo.

Fanovi njegove zvjezdane sage nisu mu oprostili ono što su nazivali 'mrcvarenjem serijala' - snimanje loših prequela, DVD-e s izmijenjenim filmovima Originalne trilogije i sl. Stoga se već čuju zlobni komentari kako Lucas ovom donacijom iskupljuje grijehe za sve što je činio u zadnje vrijeme. A možda je bolje gledati na sve s pozitivne strane. Odsada će svi koji kupe nešto vezano uz 'Star Warse' napraviti dobro djelo - čak ako im se i ne sviđa ono što su dobili!

Komentari

Nema komentara.