Hollywoodska burza rada - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Hollywoodska burza rada

Hollywoodska burza rada

Kevin Smith snima pornić, Guy Ritchie se vraća pucnjavi, Friedkin, Cronenberg i Woody režiraju opere, a 50 cent služi Pacina i De Nira.

s.p. 26.06.2007 0 komentara

Hollywoodska burza rada

Nakon izleta u svijet drame ('Djevojka iz Jerseya'), Kevin Smith se vraća komedijama, i najavljuje jednu s programatskim naslovom: 'Zack and Miri Make a Porno'. Film prati dvoje luzera,tipa i djevojku, koji prvo dangube, a zatim, kako to i naslov lijepo kaže, odluče snimiti pornić. Smith je velikodušno ustupio jednu stranicu scenarija EW.comu, koji je pak, nakon što je na njoj 'popeglao' nepoćudne izraze, istu i objavio ovdje. Zanimljivo je da će 'Zak & Miri' biti prvi Smithovo film u kojem je glavni lik žena, i to, navodno, zamamna Rosario Dawson.

Zamaman tinejdžericama je pak Shia LaBeouf, kojeg trenutno u kinima možete gledati u hičkokovskom trileru D.J. Carusa, 'Paranoja'. Film je koštao 20, a dosad zaradio preko 80 milijuna dolara, pa je ponukan tim uspjehom, Caruso naumio za DreamWorks snimati još jedan naslov s Shiom. Ako uspije posuditi LaBeoufa od šefa DreamWorksa Spielberga (koji ga treba za snimanje četvrtog 'Indiane'), Caruso će ga angažirati da u filmu 'Eagle Eye' glumi mladića kojeg teroristička organizacija prisiljava da postane njihov član i priprema politički atentat. 

Atentat se, iako ne politički, nego mafijaški, sprema i u novom filmu Guya Ritchieja o čemu smo vam već pisali, a sad ga opet spominjemo jer je dobio i podjelu. Dakle, Ritchie je napisao scenarij i režira film 'RocknRolla', u kojem glavnu ulogu igra Gerard 'Kralj 300 Spartanaca' Butler. Butler igra lukavog mafijaša zvanog One Two (?!), koji se navikao snalaziti na svim stranama, a Tom Wilkinson glumi Lennyja Colea, mafijaša iz stare garde koju istiskuje moćnija, ruska mafija. One Two (iliti Jen Dva) ima i američkog partnera zvanog Roman (Chris Bridges), a za romantični dio filma zadužena je Thandie Newton, u ulozi Stelle, mafijaške knjigovotkinje. Snimanje je počelo ovaj mjesec u Londonu, a producent je Joel Silver ('Smrtonosno oružje'). 

Zanimljivom podjelom uloga može se u svom novom filmu pohvaliti i Jon Avnet. Njegov 'Righteous Kill' bio je vruća roba na canneskoj tržnici, između ostalog (ili samo?) zato jer bi u njemu zajedno trebala opet (nakon Vrućine Michaela Manna) glumiti dva velikana - Robert De Niro i Al Pacino. Avnet im je ovih dana dodao još jedno slavno ime - repera Curtisa Jacksona, poznatijeg kao 50 Cent, a koji je već solidno igrao u drami 'Get Rich Or Die Tryin'. 'Righteous Kill' bit će kriminalistički triler o detektivima koji traže serijskog ubojicu, a 50 cent bi trebao glumiti dilera koji im pomaže u istrazi. Snimanje počinje u rujnu, a Avnet ima na raspolaganju 60 milijuna dolara, što će mu valjda pokriti i glumačke honorare.  

A honorari definitvno nisu razlog nevažna stavka u posljednjoj stavki ovotjednih vijesti s hollywoodske burze rada. Naime, nakon Zhang Yimoua, Miloša Formana i Terry Gilliama, umjesto filmske operne režije primaju se i – Woody Allen, William Friedkin i David Cronenberg.

Sva trojica režirat će nove operne premijere u L.A. operi čiji je ravnatelj Placido Domingo, s tim da prva dvojica rade Pucinija, a Cronenberg operu po vlastitom filmu - 'Muha', o čemu sve zna - Teatar.hr

Komentari

Nema komentara.