Sherlock i Watson - zaljubljeni par? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Sherlock i Watson - zaljubljeni par?

Sherlock i Watson - zaljubljeni par?

Nema razloga panici, Sherlock Holmes i dr. Watson nisu gay! Oni samo žive zajedno, vole se i katkad naprave scenu u javnosti...

s.p. 07.08.2009 0 komentara

Sherlock i Watson - zaljubljeni par?

Stari fanovi Sherlocka Holmesa su zbunjeni - hoće li slavni detektiv u novom filmu pokazivati gay sklonosti? Već početkom godine tabloid News of the World proširio je glasinu da će u novom filmu Guya Ritchieja Sherlock Holmes pokazivati 'previše' ljubavi prema svom vjernom pomoćniku, dr. Watsonu.

U traileru 'Sherlocka Holmesa' vidi se da je Holmes, kojeg u novoj verziji glumi Robert Downey Jr., postao pravi akcijski junak koji se boksa gol do pasa, a njegovog pomoćnika glumi ljepuškasti Jude Law koji ima zanimljivu vezu sa Sherlockom. U jednom isječku iz filma vidi se kako Watson zamjera Holmesu što svira violinu rano ujutro, ne pere se često i - krade njegovu odjeću?! Ukratko, dečki žive zajedno, a onda jedan od njih gunđa protiv drugog - kao da su u braku!


Trailer za 'Sherlocka Holmesa'.

U nedavnom intervjuu redatelj Ritchie je izjavio da nije želio pobjeći od homoerotskih motiva, ali kaže da je riječ o drukčijoj vrsti ljubavi. Britanski filmaš dodao je kako je htio napustiti 'viktorijanski koncept muškarca' i napraviti od Sherlocka i Watsona toplije i pristupačnije tipove, dečke s kojima bi rado bio prijatelj. Ipak, ističe da je riječ o obiteljskom filmu sa dvojicom heteroseksualnih likova koji su na neki način 'u vezi'.

Možda je najprikladnije usporediti Holmesa i Watsona s muškim parom u filmu 'Čovječe, volim te'. Taj film je opet popularizirao termin 'bromansa', tj. 'bratska romansa'. Ovi hetero dečki nemaju seksualnu, nego blisku prijateljsku vezu, s tim da se ne srame pokazati svoje osjećaje. A to i nije nova pojava u svijetu (super)junaka, sjetite se samo ostalih sličnih parova: Zagor i Chico, Batman i Robin...

Komentari

Nema komentara.