Superheroji u pubertetu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Superheroji u pubertetu

Superheroji u pubertetu

Što su superheroji radili kad su bili mali ili Teen Titans - najnoviji hollywoodski pokušaj unovčavanja stare, stripom stečene slave.

s.p. 01.06.2007 0 komentara

Superheroji u pubertetu

Dok Spiderman hara kinima u svojoj trećoj inkarnaciji, a Batman – Mračni vitez sprema se na novi noćni pohod protiv kriminala, bezidejni producenti traže materijal za nove ekranizacije. Jedna od 'kreativnih' ideja je ubitačna – ako jedan akcijski superjunak (Batman, Spiderman) može privući tako puno gledatelja, što će tek biti s filmom u kojem ima pregršt superheroja. Prije par mjeseci je dosta škrto najavljeno da Warner Bros. želi snimiti film o Justice League, što je naziv za stripovsku skupinu superjunaka i boraca za pravdu koju čine Wonder Woman, Aquaman, Green Lantern ,The Flash, i last but not least, Superman i Batman. Veliko je pitanje da li će u filmu, u kojem bi trebali nastupiti i ta dva 'junaka nad junacima', nastupiti i sadašnje njihove filmske inkarnacije, Christian Bale (Batman) i Brandon Routh (Superman). 

Dok se praktički ništa ne zna o tom projektu, osim da je za scenariste odabran par KiernanMichele Mulroney (‘G. i gđa Smith’), Warner Bros. već najavljuje novu superideju - ekranizirao bi DC-ov strip 'Teen Titans', u kojem se pojavljuju mlađe verzije junaka iz Lige pravde. Teen Titans prvi put su se pojavili na stripu 1964. kao specijalna, juniorska verzija popularnog stripa, u kojoj Robin, Kid Flash, Aqualad, Wonder Girl i Speedy pomažu svojim starijim kolegama. Nedavno je animirana verzija mladih junaka emitirana na Cartoon Networku, a za priču ove, igrane verzije zadužen je scenarist Mark Verheiden. Verheiden je producent i scenarist TV serije o mladom Supermanu 'Smallville', a ujedno je i strip scenarist koji je radio na stripovima  poput 'The Mask' i 'Timecop', pa svi očekuju od njega da napravi vrhunsku strip adaptaciju. 

Film će producirati Akiva Goldsman ('Genijalni um'), koji najavljuje da će ugođaj filma biti više u mračnijem tonu, baš kao i 'Batman: Početak'. Goldsman i njegov Weed Road imaju u planu još nekoliko filmova po stripovima, 'Doom Patrol' i 'The Losers', a u pretprodukciji je i film slične tematike,'Tonight He Comes' s Willom Smithom

Kad smo kod strip adaptacija, uspjeh filmske verzije Millerovih '300' očito je nadahnuo ekipu iz Millennium Films da počnu raditi još jedan film o antičkim (super)junacima. Planiraju ekranizirati priču na koju nitko nema autorska prava, i to mit o neustrašivom Herkulu. Još se ne znaju redatelj i glumci, objavljeno je samo ime scenarista Seana Hooda, a ne ulijeva povjerenje činjenica da je on stekao ime kao autor scenarija za 'Halloween: Resurrection'.
Komentari

Nema komentara.