Blockbuster ljeto i sve to - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Blockbuster ljeto i sve to

Blockbuster ljeto i sve to

Spider-man3, Shrek3, Pirati s Kariba 3, Transformers, Harry Potter 5, Oceanovih 13, Simpsoni, Silver Surfer. Tko preživi pričat će.

filmski.net 03.05.2007 0 komentara

Blockbuster ljeto i sve to

Službeni početak svjetske distribucije trećeg dijela priče o čovjeku pauku označio je danas i početak dosad neviđene borbe za pražnjenje džepova publike. Uz osam navedenih turbo-skupih naslova plus more onih nešto jeftinijih, ova bi sezona po zaradi i inim brojevima trebala biti najrekordnija u povijesti Hollywooda. Naravno, sve pod uvjetom da vi budete raspoloženi za odlazak u kino.

Zato, producenti grizu nokte i smišljaju kako da vas u isto navabe, jer ni jedan od filmova iz uvoda nije stajao manje od 100 milijuna$. Spidey je, navodno, ukupne troškove dogurao do brojeke od 350 milijuna, iako to studio poriče i navodi da nisu potrošili ni centa preko 270, što ga još uvijek čini najskupljim filmom u povijesti (osim ako naravno u današnje dolare ne preračunamo povijesne troškove 'Kleopatre', a koji se procjenjuju na – 290 miljunića).
 
Budući isti već možete pogledati, dajte da vas psihički pripremimo za ostatak ljetnog blockbuster vala.

Pirati s Kariba: Na kraju svijeta‘ u domaća bi kina trebao stići 24.05. Isti vam osim čudnovato obučenog Keitha Richardsa donosi i priču u kojoj se opaki kapetan Barbossa, Will Turner i Elizabeth Swann moraju se udružiti i otploviti na kraj svijeta, kako bi spasili kapetana Jacka Sparrowa.

Shrek3 pohod u domaće dvorane trenutno planira početi 07.06. A u njemu – idila. Shrek i Fiona konačno sretno i mirno žive u močvari.No, sve lijepo kratke traje, pa će im uskoro stići vijest da je Fionin otac, kralj Harold, te da se od Shreka očekuje da preuzme njegov posao. Zelenom čudovištu to dakako ne pada na pamet pa Magarcem i Mačkom u čizmama kreće u potragu za dostojnom zamjenom...

Na pola lipnja u grad slijeće Silver Surfer, s kojim će se onda morati sukobiti cijela postava Fantastične četvorke. Film čiji specijalni efekti jedini u cijeloj sezoni ozbiljno konkuriraju onim Spider-manovim, puca I na istu, stripoholočarsku publiku, a kakve sum u šanse provjerite i sami u novom, ispod montažerskog čekića friškom, traileru.

Srebrnog letača u stopu prate srebrni, zlatni, crveni, crni i svi ini kasino žetoni Oceanovih 13. O film koji svoju priču zasad krije kao zmija noge znamo da pokušaj osvete Danny Oceana (George Clooney) i njegove bratije, vlasniku kazina Willyu Banku (Al Pacino) a za prevaru jednog člana originalne 11-rice - Reubena Tishkoffa (Elliott Gould). Julie Roberts u filmu nema na vidiku, ali zato je tu još jedno muško pojačanje – Andy Garcia.



S početkom srpnja u kina bi trebao stići prvi dio, na američkom box-officu neslavno propalog, Grinedeahousa. Izvorno planiran kao Tarantinov i Rodrigueazov double-bill u svjetsku distribuciju ipak kreće u dvije odvojene polovice, od kojih nama prvo stiže ona Quentinova – Death Proof.

O Transformersima smo vam već dosta pričali, čak smo vam i transformerske tenisice pokazali, a ako ste sve to slučajno propustili kliknite ovdje i obnovite gradivo, jer film stiže 05.07.

Slijedi ih peti nastavak priče o Harry Potteru koju vam, ako prethodna četiri niste gledali a ni knjigu niste čitali, nema smisla prepričavati. No, ipak smo to učinili ovdje, pa bacite oko. Zasad je plan da film u domaća kina stigne 19.07., a promijeni li se išta – javimo vam.

Srpanj bi trebali zatvoriti Simpsoni, prva cjelovečernja avantura disfunkcionalne obitelji iz Springfielda.

Odmah za njom na početku kolovoza stižu Rodriguezov Planet Teror, te konačno četvrti nastavak priče o muškom umiranju, oko čijeg se službenog naziva ni producenti još nisu posve dogovorili te se premišljaju između domoljubnog ‘Live Free or Die Hard’ i daleko jednostavnijeg Die Hard 4.0, a o kojem smo vam pisali još ovdje.

Tu negdje stižemo i do rujna u kojem ćemo konačno saznati tko je i kako preživio blockbuster ljeto i sve to. Konačni poredak na tablici u prvoj A ligi zarade, nakon svega ovoga ne usudimo se prognozirati, ali vi se ne dajte smesti. Anybody?

 

Komentari

Nema komentara.