Red Pottera, red feniksa - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Red Pottera, red feniksa

Red Pottera, red feniksa

Političke razmirice, paranoidna vlast, osovina zla, pokret otpora + kristalna kugla, dementori i krilati konji. Ili – trailer za 'Harry Potter i Red feniksa'.

filmski.net 24.04.2007 0 komentara

Red Pottera, red feniksa

Peti filmski nastavak priče o dječaku-čarobnjaku ironijom sudbine ima priču koja bi se mogla pročitati i kao alegorija na trenutnu svjetsku političku situaciju, iako je malo vjerojatno da će se to i dogoditi kad film 13. srpnja krene u američka kina.

'Harry Potter i Red feniksa', za neupućene, prati petu godinu čarobnjačkog Mesije u u školi čarobnjaštva i vještičarenja u Hogwartsu, tijekom koje će povratak zloglasnog Lorda Voldemorta još jednom raskoliti čarobnjački svijet. Harry, sada petnaestogodišnjak, osim s hormonima, morat će se boriti i s politikom, i zajedno sa 'starom gardom' ustati protiv dogmatičnog Ministarstva magije.

Standardna Potter postava i pridruženi joj član, pod maskom Lorda Voldemorta neprepoznatljivi Ralph Fiennes, u petici su dobili i pojačanja u vidu Helene Bonham Carter u ulozi Bellatrix Lestrange, te Imelde Staunton u ulozi Dolores Umbridge.

Nakon dva slatkasta dijela Potterijade pod redateljskom palicom Chrisa Columbusa, mračnog i hvaljenog trećeg dijela kojeg je režirao Alfonso Cuarón, te na istom tragu četvorke koja je dopala Mikea Newella, peti je nastavak dopao u režijske ruke nama malo poznatog televizijskog veterana Davida Yatesa. Studio je očito zadovoljan kako je njihova najnovija akvizicija obavila posao jer je Yates već krenuo u produkciju 6. nastavka franšize, a je li njihov optimizam razložan možete prosuditi i sami iz priloženog, službenog i međunarodnom tržištu namjenjenog, trailera.

 

Komentari

Nema komentara.