Rodriguez odabrao Grindhouse elitu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Rodriguez odabrao Grindhouse elitu

Rodriguez odabrao Grindhouse elitu

Tri najbolja GrindHouse trailera odabrana su ovih dana na SXSW festivalu u Austinu stručnim okom Roberta Rodrigueza, a jedan je zasjenio i selektora samog.

p.h. 13.03.2007 0 komentara

Rodriguez odabrao Grindhouse elitu

Uoči skorašnje američke premijere filma 'Grindhouse' Robert Rodriguez je na SXSW festivalu u Austinu (Texas), vlastoručno odabrao i nagradio tri najbolja od 300-tinjak grindhouse trailera (termin je zajednički i neslužbeni naziv za sve eksploatacijske filmove) koji su pristigli na natječaj raspisan početkom 2007.

Rodriguezu dobra promocija za film koji izlazi 07.04., a pobjedničkom radu neke beneficije i uvrštenje na Grindhouse DVD. Ponesen eksploatacijskim duhom, Rodriguez je htio nagrađene trailere iskoristiti za promociju svog i Tarantinovog filma, pa se raspričao o skorašnjoj premijeri o tome kako mu MPAA još nije stavila oznake, pa i o tome kako je on, za razliku od Q.T-a, kao mali klonio eksploatacijskih filmova te više uživao u filmovima kao što je 'Prohujalo s vihorom'.

No, pobjednički film, 'Hobo With a Shotgun' je odmah nakon projekcije prerastao funkciju laganog 'zagrijavanja' za 'Grindhouse' i sad ga se već debelo opjevava na filmskim siteovima, a fanovi s nestrpljenjem očekuju dugometražnu verziju. Iza Hoba' stoji tim iz Dartmoutha (Kanada) predvođen redateljem Jasonom Eisenerom koji je film snimio to za cca. 100 $ plus troškovi pizze i cigareta za glavnog glumca, te prema scenariju koji je nastao noć uoči snimanja. Hobo prati prosjaka koji poludi kad shvati koliko ima nepravde oko njega, pa, umjesto kosilice, kako je planirao, kupi pušku i kreće u akciju...


Hobo With a Shotgun

Na drugom mjestu je 'The Dead Won't Die' Todda Coberya... Kao što i samo ime kaže o neumrlima koji vole rezuckati i častiti se organima svojih žrtava, a u slobodno vrijeme teroriziraju nevinu ženu... Klik na trailer preporučamo samo onima izdržljivijeg želuca.


The Dead Won't Die, r. Todd Cobery

Treći, 'Maiden Of Death' u režiji amaterskog redatelja Akire Nakayame je priča o osvetnici s ubojitom gitarom inspirirana anime serijalima i filmskim krvavicama kao što je 'Heavy Metal' i 'Female Convict Scorpion Jailhouse 41'. Trailer je snimljen je u 3 dana za cca. 1400$...Klik


Maiden of Death, r. Akira Nakayama
Komentari

Nema komentara.