Spiderman protiv Tobeya Maguirea? - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Spiderman protiv Tobeya Maguirea?

Spiderman protiv Tobeya Maguirea?

Spiderman III je odrastao, nosi crno odijelo i više nije dobrica. Hoće li mu to pomoći da dokrajči najveće neprijatelje Tobeya Maguirea i Kirsten Dunst.

p.h. 06.03.2007 0 komentara

Spiderman protiv Tobeya Maguirea?

Dok paukova groznica povodom skorašnje premijere 'Spidermana 3' polako trese tlo pod nogama svjetskih Spidey fanova, Tobey Maguire je donio konačnu odluku: Više neće biti Čovjek Pauk. Potvrdio je to u intervjuu za Daily Mail, rekavši kako je za njega Spiderman trilogija i točka. Kraj je i za Kirsten Dunst, koja je još nakon premijere Coppoline 'Marije Antoinette' medijima povjerila kako ne vidi više smisla u ulozi Spideyeve ljubavi Mary Jane.

Glavni izazov trećeg nastavka je bio prebiti Spideya na mrtvo ime, da se pokaže može li on to podnijeti i je li spreman za sve udarce, otkrio je producent Avi Arad, koji se pak se ne slaže Spideyevim glumačkim 'krvnicima'. Ovo nipošto nije zaključno poglavlje u Spideyevom životu. Parkerova priča se nastavlja. Još uvijek je mlad, dodao je Arad.

01. 05. predstoji mu premijera u Tokiju, 05.05, na drugim svjetskim lokacijama, a povodom skorašnjeg puštanja zvjeri s lanca, Sony je pred ozarenom novinarskom klijentelom pustio ekskluzivni materijal, tri scene iz predstojećeg, trećeg nastavka popularne franšize. Na promo projekciji optimizam je pokazao i redatelj Sam Raimi koji se, kao i uvijek nacrtao pred novinarima u službenom pauk outfitu. Osim toga, u pripremi je Spider Man Collectors Edition video igra za PS3 za koju ex gitarist Guns'n'Rosesa Richard Fortus sklada soundtrack.

Optimizma ima i u priči koju su zajedno s Ivanom i Samom Raimijem razrađivali autori stripa Stan Lee i Steve Ditko, pa u trećem nastavku, nekad plahi stidljivko Peter Parker kojeg je svojedobno ugrizao genetski modificirani pauk, uz crveno, navlači i crno odijelo i otkriva svoju mračnu stranu, i to u priči koja izgleda ovako:

Spiderman 3

Peter Parker (Tobey Maguire) je konačno pronašao ravnotežu između dužnosti koje ima kao Spider Man i svoje ljubavi prema Mary Jane (Kirsten Dunst), te joj se konačno zaklinje na vječnu ljubav, a svojoj teti May otkriva kako će je uskoro i zaprositi. Građani New Yorka polako su počeli cijeniti njegov rad, a dnevni mu alter ego Peter čeka dobar posao u redakciji Daily Buglea. Idiličnu svakodnevicu remeti iznenadni izlazak Flinta Marka iz zatvora, kojeg misteriozna nezgoda na plaži pretvori u Sandmana (Thomas Haden Church), novog super zločinca koji može formirati tijelo u bilo koji oblik.

Kad Peter otkrije da je Sandman umiješan u ubojstvo njegovog ujaka Bena, daje se u potjeru za njim. No prije no što krene, shvatit će da je neka misteriozna crna supstanca promijenila njegovo odijelo iz crvenog u crno, a zajedno s tom promjenom, izvukla na vidjelo tamnu stranu i Spidermana koju nitko još nikad nije vidio. Počinje zapostavljati one koje voli i prisili svog najboljeg prijetelja Harrya Osborna (James Franco) da obuče crnu mantiju svog pokojnog oca i postane Novi Goblin. No, dok Spidey uživa u svom novom obličju, promakne mu činjenica da je crna supstanca opsjela i njegovog redakcijskog kolegu, problematičnog mladog fotografa Eddieja Brocka koji se pretvara u Venoma (Topher Grace), zlikovca možda moćnijeg i od samog Spider Mana.

Filmskom Spideyu nisu stali na kraj zlikovci Dr Octopus ni Zeleni Goblin, a možda neće čak niti zli kolega Venom, ali bi ga zasićenje Tobeya i Kirsten moglo stajati glave. Ili će i Spidey, poput Batmana postati štafetna uloga, ostaje da vidimo.

Komentari

Nema komentara.