Gondry i Verhoeven u metropolama - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gondry i Verhoeven u metropolama

Gondry i Verhoeven u metropolama

Michel Gondry leti za Tokijo, a Paul Verhoeven i Milla Jovovich za Sankt Petersburg na snimanje krimi misterije 'Azazel'.

p.h. 05.03.2007 0 komentara

Gondry i Verhoeven u metropolama

Francuski majstor filmskih komplikacija Michel Gondry, koji upravo stavlja završni touch na komediju 'Be Kind Rewind', sunarodnjak mu Leos Carax ('Pola X', 'Boy Meets Girl') te južnokorejski redatelj Bong Joon-ho ('The Host', 'Memories Of Murder') pripremaju zajednički projekt u japanskoj prijestolnici.

Trolist je u pregovorima oko režiranja filmskog triptiha 'Tokyo', tri različite priče o japanskoj metropoli. Bong Joon-ho je već napisao scenarij i to za vrijeme avionskog leta iz Australije u New York gdje žuri promovirati svoju akcijsku horor komediju 'The Host'/Gwoemul o mutantima koji izlaze iz rijeke Han i napadaju poštene seoulske obitelji, s naglaskom na 60-godišnjeg djedicu i njegovu obitelj. Njegov komad 'Tokija' se bavi velegradskom romansom muškarca i žene, dok se na scenarije dvojice Francuza još čeka. Grad će redateljima velikodušno ustupiti neograničena prava na korištenje svih gradskih lokacija, jer ipak, radi se o promociji Tokija. Početak snimanja je zakazan za srpanj 2007.

U srpnju bi također trebalo početi snimanje novog filma Paula Verhoevena, krimi misterije 'Azazel', koji se temelji na istoimenom romanu suvremenog ruskog pisca povijesnih misterija i japanologa Borisa Akunina (pravim imenom Grigory Shalvovich Chkhartishvili). Roman, nazvan još i 'Zimska kraljica' jedan je iz niza Akuninove megapopularne serije detektivskih romana o Erastu Fandorinu, fikcionalnom devetnaestostoljetnom detektivu, a Verhoevenu je Akunina otkrila kći, bivša studentica ruskog jezika.

Radnja je smještena u 1876., a počinje samoubojstvom bogatog studenta Pyotra Kokorina na glavnom gradskom trgu. Mutni slučaj samoubojstva dospijeva u ruke dvadesetgodišnjeg neiskusnog detektiva Fandorina, a zajedno s njim, u njegov život ulazi i mlada plemkinja Elizaveta von Evert-Kolokoltseva, pokojnikova prijateljica. Činjenica da je cijeli imetak bogatog naslijednika ostavljen zakladi za siročad još više zaintrigira detektiva, s obzirom da je i sam siroče, a sve se dodatno zapetlja kad detektiva sazna da je Kokorin bio strastveni igrač ruskog ruleta. Verhoevenov scenarist Gerard Soeteman adaptira scenarij, no navodno će filmska verzija znatno odudarati od literarnog predloška.

Lokacije su već odabrane - snimat će se u Sankt Petersburgu, Engleskoj i Babelsberg studijima pokraj Berlina, a postavu je zasad jedina pridružena je Milla Jovovich, najvjerojatnije za ulogu lijepe plemkinje Evert-Kolokoltseve.

Komentari

Nema komentara.