Upoznajte obitelj Michela Gondryja - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Upoznajte obitelj Michela Gondryja

Upoznajte obitelj Michela Gondryja

Autor bizarnih filmova shvatio je da ne treba više izmišljati neobične likove - dovoljno je samo okupiti svoju obitelj za dokumentarac!

s.p. 27.05.2009 0 komentara

Upoznajte obitelj Michela Gondryja

Na ovogodišnjem Cannesu izvan konkurencije je prikazan 'Trn u srcu' ('L'Epine dans le Coeu') Michela Gondryja. Iako naslov zvuči malo patetično, Gondryju se ovaj put može oprostiti - ipak je riječ o njegovoj obitelji! Priča je to o Michelovoj tetki Suzette Gondry koja je od 1952. do 1986. bila školska učiteljica, pa u ovom dokumentarcu priča Michelu kako je bilo predavati u izoliranom, seoskom području. Već pretpostavljamo da će reći da onda nije bilo praktički ničega, no očito to ima i dobre stvari - pogledajte samo kako je Michel Gondry izrastao u pravog kreativca!

Obiteljski ručak u kući Gondryja. 

Malo po malo, Michel od tete (koja je glava obitelji!) otkriva razne obiteljske tajne i svojom kamerom pokazuje kako se tamo živi. Prve reakcije anglosaksonskih kritičara pokazuju da je riječ o tipičnoj francuskoj obitelji - dobra hrana, staro vino i veseli ukućani. Film je već otkupljen za sjevernoameričko tržište, a distributer je Oscilloscope Laboratories kojeg vodi Adam Yauch iz Beastie Boysa, inače dugogodišnji Gondryjev suradnik i prijatelj.

U 'Trnu u srcu' govori se i francuski i engleski, te će film prvo obići američka kina, a zatim odlazi na DVD. Prethodni Gondryjev film ('Molim te premotaj') dobio je podijeljene kritike, a ovaj film bi mogao dobiti pažnju i publike i kritike - sve zanima jesu li i ostali članovi Gondryjeve familije jednako otkačeni kao i on!

Komentari

Nema komentara.