Počasni Oktavijan Anti Babaji - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Počasni Oktavijan Anti Babaji

Počasni Oktavijan Anti Babaji

Hrvatsko društvo filmskih kritičara dodijelit će Oktavijana za životno djelo Anti Babaji, a nagradu 'Vladimir Vuković' Diani Nenadić na Danima hrvatskog filma.

p.h. 01.03.2007 0 komentara

Počasni Oktavijan Anti Babaji

Filmski redatelj Ante Babaja dobitnik je ovogodišnje nagrade 'Oktavijan' za životno djelo Hrvatskog društva filmskih kritičara, koja će mu biti uručena na 16. Danima hrvatskog filma (14.-20.04), izvijestila je press služba DHF-a.

Isto udruženje na Danima će dodijeliti priznanje i jednom svom članu. Diana Nenadić proglašena je najboljom prošlogodišnjom filmskom kritičarkom, za što će dobiti nagradu 'Vladimir Vuković'.

Na upravo završenom natječaju za 16. Dane hrvatskog filma prijavilo se više od 260 filmova u kategorijama dokumentarnog filma, igranog filma, animiranog filma, eksperimentalnog filma, namjenskog filma, glazbenih spotova, kao i u novouvedenoj kategoriji tv dokumentarca. Svoje su uratke prijavili i mnogi već afirmirani autori, među ostalima, Ante Babaja, Petar Krelja, Snježana Tribuson i Bogdan Žižić.

Selektori su Nikica Gilić za dokumentarne filmove, Eduard Galić za TV dokumentarce, Nenad Polimac za igrane filmove, Darko Bakliža za animirane, Slaven Tolj za eksperimentalne i Mladen Lučić za namjenske filmove i spotove.

U popratnom programu prikazat će se retrospektiva Ante Babaje te program 'Mala Pula', s filmovima iz konkurencije prošlogodišnjeg Pulskog filmskog festivala.

Komentari

Nema komentara.