Vraćam se, Australijo, tebi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vraćam se, Australijo, tebi

Vraćam se, Australijo, tebi

Filmska repka Australije u sastavu Luhrman - Kidman - Jackman - Wenham u pohodu je na ostatak svijeta. Od $100 milijuna budžeta, porezni obveznici dali su im - 1.

filmski.net 30.01.2007 0 komentara

Vraćam se, Australijo, tebi

Čujte i počujte! Baz Luhrmann konačno se oporavio od činjenice da mu je Oliver Stone pred nosom oteo priču o Aleksandru Velikom (i da stvar bude gora – od iste napravio debakl) i tek što se nije uputio na novi set, naravno, epskih razmjera.

Iako je zadnji film snimio 2001. (Moulin Rouge!), Luhrmann u međuvremenu nije spavao. 2002. na Broadwayu je rekreirao svoju australsku uspješnicu iz 1990. -  operu 'La Boheme" i namah zaradio 7 nominacija za kazališni ekvivalent Oscara – nagradu Tony, a dvije godine kasnije snimio je najskuplju reklamu ikad – onu za Chanel No. 5, s Nicole Kidman u glavnoj ulozi.

No, film je film, pa je nakon trilogije 'crvenih zastora' (Moulin Rouge!, Romeo + Juliet, Strictly Ballroom ), na redu, kako smo vam već dojavljivali, lirsko-epska priča dosad neviđenih razmjera, a pod radnim naslovom – 'Australia'.

Snimanje započinje u travnju, a osim Luhrmanna u filmu će prste i lica imati i sve sam cvijet suvremene australske kinemtografije – Nicole Kidman, Hugh Jackman i David Wenham. Priča ide ovako: engleska aristokratkinja (Kidman) nasljeđuje ogroman posjed imenom Faraway Downs u, vidi vraga, Australiji. Kad joj istu odluče oteti tamo doseljeni njezini britanski zemljaci na čelu s Davidom (Jacksonovim Faramirom) Wenhamom, ona teška srca odlučuje udružiti snage s lokalnim prevoznikom stoke  (Jackman). Nevjerojatni par će u borbi na strani dobra zajedno preći pola kontinenta na čelu krda od 2,000 grla i još preživjeti japansko bombardiranje Darwina tijekom napada na Pearl Harbor.

Film čiji se budžet trenutno procjenjuje na sitnih 100 milijuna dolara, australski su porezni obveznici potpomogli cijelim milijunom, a za uzvrat im je Baz dužan osim hita, neprestano promovirati domovinu kao takovu. Da mu to teško ne pada, dokazao je ekspresno u ekskluzivnom intervjuu za CNN u kojem je osim ljepota Sidneya, ogovarao i Di Capriovu ljubav prema palačinkama.

I to je sve zasad. No, ne bojte se. Od čovjeka koji je 1994. vodio izbornu kampanju australskog premijera Paula Keatinga i još dospio na vrh top 10 UK singlova s  "Everybody's Free (To Wear Sunscreen)", možete očekivati sve samo ne – da ne bude u vijestima.

Komentari

Nema komentara.