(Radio)aktivni Depp - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      (Radio)aktivni Depp

(Radio)aktivni Depp

Jonny Depp će se nakon Mercurya baviti - polonijem. Povjeren mu je razvoj projekta o otrovanom ex KGB-ovcu Alexanderu Litvinenku.

filmski.net 12.01.2007 0 komentara

(Radio)aktivni Depp

Tek nešto više od mjesec dana nakon smrti bivšeg agenta KGB-a i političkog disidenta Alexandera Litvinenka, Warner Bros je otkupio prava na knjigu 'Sasha’s Story: The Life and Death of a Russian Spy' koja tek treba biti napisana. Razrada filmske priče i produkcija je povjerena producentskoj kući Infinitum Nihil Johnnya Deppa, pa se naveliko šuška o tome kako će isti u filmu glumiti Litvinenka.

Litvinenko, bivši KGB-ovac i politički azilant s britanskim državljanstvom je potkraj studenog preminuo u Londonskoj bolnici od posljedica trovanja radioaktivnim Polonijem 210. Prije no što je umro optužio je Putina i njegov režim za sumnjive okolnosti dolaska na vlast, kao i za vlastitu smrt, što je otvorilo prostor za istragu koja u Velikoj Britaniji još uvijek traje, a detalje koje možete pronaći ovdje.

Knjigu će napisati Alan Cowell, šef londonskog dopisništva New York Timesa i jedan od glavnih dopisnika magazina o 'slučaju Litvinenko', koji je još uvijek otvoren. Film će, osim zadnjih dana nesretnog Litvinenka, dokumentirati njegov život i karijeru.

Prezaposlenom Deppu je u medijima nedavno prišivena i naslovna uloga Fredddya Mercurya, pokojnog frontmena grupe 'The Queen' koji nastaje u produkciji De Nirove producentske kuće Tribecca. Ako posao upali, Johnny neće morati skidati maskaru sa seta predstojeće instalacije Pirata, jer je Mercury koji je imao raspon glasa od četiri oktave dijelio Deppovu strast za make upom. 

Ipak, ako si cappo Infinituma sam dodijeli ulogu Litvinenka, za transformaciju neće biti dovoljan tim šminkera, prije studio za specijalne efekte.

Litvinenko, prije i poslije polonija

Komentari

Nema komentara.