Julia Roberts pod optužbom za diskriminaciju žena - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Julia Roberts pod optužbom za diskriminaciju žena

Julia Roberts pod optužbom za diskriminaciju žena

Četiri jazz glazbenice koje su surađivale s Roberts na njenom zadnjem filmu 'Mona Lisa Smile', uložile su tužbu jer je njihov rad manje vrednovan od onog muških im kolega. 

21.01.2004 0 komentara

Julia Roberts pod optužbom za diskriminaciju žena

Povukle su se tužbe na sve strane. Glazbenice su tužile Juliju Roberts koja je, osim što glumi glavnu ulogu i producentica filma, zbog neizvršenja dogovora po kojem su mlade dame trebale dobiti duplo više novca za svoj filmski angažman. No tko tebe kamenom i ti njega isto, Roberts i njena produkcijska kuća Rem Om Films tužile su New York jazz četverac da ih pokušavaju osramotiti u velikoj i javnoj tužbi.

Jedna od jazzistica, Jeanne Daly, izjavila je za New York Post: 'Ne samo da je suma od 440$ za osmosatni dnevni angažman promijenjena u 220$ za dvanaestosatni, nego su muški kolege za isti posao dobili 350$! Patetično je da Julia Roberts u filmu glumi profesoricu povijesti umjetnosti koja uči svoje učenice da u životu treba tražiti nešto više od dobrog supruga!'

Osim glavnom sudu Manhattana, tužbu su uložile i komisiji za jednakost pri zapošljavanju i glumačkom cehovskom udruženju. 

Komentari

Nema komentara.