Trash Film Festival izabrao najgore! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Trash Film Festival izabrao najgore!

Trash Film Festival izabrao najgore!

Svečanim proglašenjem kraljeva hrvatskog filmskog smeća i prigodnom dodjelom Zlatnih Motorki završio je varaždinski trash festival.

p.h. 18.09.2006 0 komentara

Trash Film Festival izabrao najgore!

U subotu, 16.09., svečanim proglašenjem pobjednika i uručenjem Zlatnih Motorki u varaždinskom kinu Kult završio je dugonajavljivani varaždinski Trash Film Festival.

Prema izvještaju organizatora, festival niskobudžetnih akcijskih i srodnih filmova je premašio sva očekivanja, dvorana kina Kult je bila prepuna, koncerti odlično posjećeni, redatelji su crvenim tepihom kročili dostojanstveno, a festivalski plan je, izuzev izostanka prof. Mikića koji je morao hitno otputovati u Beč, ostvaren u potpunosti.

Kao što se možete uvjeriti na službenom popisu, konkurencija je bila iznimno jaka, natjecali su se i neki već dobro nam znani filmovi poput 'Botoxie' Jaia Mitchella, 'Klozeta' Milorada Blanuše kojeg smo, osim na RAF-u vidjeli i na DHF-u, 'Starhorsa' genijalne zezencije u stilu ranog Carpentera miljenika RAF-a Cetinića, Nekića i Tine Ćurina, 'Ljubav' alfe i omege Trešprodukšna Gorana Vrbanića te 'Condor Peasant vs. Venom Triad' Mihalineca i Grgića, autora 'Žutog titla'.

Iz preobilja razvikanog filmskog 'smeća', žiri u kojem su sjedili Ivan Mesek, akademski slikar i varaždinski dogradonačelnik, Marinko Prga, splitski glumac, i Martin Keretić, tajnik Udruge Trash izvukli su ono najgore i to u četiri kategorije, dok je petog slavljenika birala publika. I, konačno, pobjednici, po kategorijama:

Horror: 'Trash film #13 aka The Night', r. Kristijan Kaurić
Akcija: 'Jogurt', r. Cetinić, Nekić
SF: 'Starhors', Cetinić, Nekić, Ćurin
Borilački: 'Tajne moći zle bande', r. Željko Volarić
Publika: 'Match Of The Century', r. Davor Kralj, Tomica Rodeš

Komentari

Nema komentara.