Što je to Žuti titl? - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Što je to Žuti titl?

Što je to Žuti titl?

Velimir Grgić i Marko Mihalinec napisali su filmsku enciklopediju čiji je koncept potpuno drugačiji od, recimo, rock enciklopedije Zlatka Galla.

t.r. 09.11.2004 0 komentara

Što je to Žuti titl?

Naime, tema 'Žutog titla – Drugačije filmske enciklopedije', nisu ni Beatlesi ni Stonesi dugometražnog filma. Naprotiv, to su trivijalne činjenice i top liste svega i svačega. U knjizi tako možete saznati kako se zove Stalloneova majka, tko ima najbolje brkove filmske povijesti, a tko najbolje sise u teen hororima. Kakvu fudbalerku George Clooney uzgaja u 'Povratku paradajza ubojice', a kakav povez preko oka nosi David Hasselhoff u 'Bijesnom Nicku'?

Od top lista spmenut ćemo samo neke: 5 najiritantnijih slavlja nakon uspješnog rješavanja teške i opasne situacije, 9 kultnih scena s invalidskim kolicima, 33 najbolesnija iživljavanja s ljudskim tijelom, 10 najboljih zabava s mrtvim ljudskim i neljudskim tijelom, 6 filmova koje ćete pamtiti i po odlascima iz objekta ili prometala koji netom poslije eksplodira, 20 najboljih rješavanja glavnog negativca, 16 legendarnih razdjevičenja, 9 najboljih transformacija žene u čudovište (i obratno), 11 kultnih scena prđenja...

Pišu njih dvojica o akcijskim filmovima osamdesetih, kung-fuu, komedijama, hororima, art i psihodeličnim filmovima i teen dramama. Također, moramo biti jasni – nemojte misliti da su se ograničili na američku produkcija – tu su i turska, kineska, indijska, francuska, američka, japanska, korejska i hrvatska kinematografija.

Velimir Grgić, lijevo, i Mario Mihalinec, desno

Nakon što smo vas 'udavili' golim činjenicama, vrijeme je da napišemo i riječ dvije o autorima. Velimir Grgić je poznat kao zamjenik glavnog urednika Nomada, bivši novinar Playboya i Globusa, rapper i DJ Richelleux. Iza sebe vać ima dvije knjige: Eminemovu biografiju 'Američki ninja' nastalu u duetu s Tonćijem Kožulom, te 'Ritam i rima', zbirku eseja o hip hopu, r'n'b-ju, dancehallu i UK garageu. Marko Mihalinec poznatiji je kao Plazmatick, koji zajedno sa svojim Suburban Orchestra stvara glazbu i uveseljava okupljenu publiku željnu dobrog partija. Ovu mu je publicistički prvijenac.

Stanite! Ne trčite u knjižare, još je prerano. Knjiga će biti predstavljena na ovogodišnjem Interliberu, na štandu AGM-a, gdje ćete uz svoj primjerak moći dobiti i potpis autora. Osim toga, s knjigom ćete se moći upoznati i u zagrebačkom klubu Točkica u četvrtak 11. studenoga. Tamo će se s početkom u 21h održati nesvakidašnja 'književno-kulturna' večer, jer će se paralelno s proslavom rođendana programa 'Krv, znoj, guze' (na kojemu uz Muffeatera i MindTakera glazbu pušta i Richelleux, tj. Grgić) kluba, održati i predstavljanje knjige 'Žuti titl'.

Osim predstavljanja knjige, publika će moći i pogledati film 'Nude For Satan' redatelja Luigija Batzella iz 1974. godine. To je talijanski gotički horor koji ne oskudijeva golotinjom, ali ga od većine seksploatacijskih filmova tog vremena razdvaja Batzellin iskreni pokušaj da snimi vizualno dojmljivi, arty film o muškarcu koji završi u neobičnom dvorcu, prepušten na milost i nemilost tajanstvenoj djevojci i njezinim tajnama. Upad na projekciju je besplatan, a na glazbeni dio ciglih deset kuna.

Program 'Žuti titl predstavlja' nastavit će se tijekom studenog i prosinca, na istom mjestu u isto vrijeme (TOČKICA, ČETVRTAK, 21 SATI), a mi ćemo biti dobri i otkriti vam koje filmove možete pogledati:
'Patrick Still Lives' redatelja Marija Landija (18.11.),
'All Night Long' Katsuye Matsumure (25.11) i
'Terror Firmer' Lloyda Kaufmana (2.12.).
Vidimo se u .

Komentari

Nema komentara.