Novi, mladi i trash filmovi - Kratki
Home      Vijesti      Filmski      Kratki      Novi, mladi i trash filmovi

Novi, mladi i trash filmovi

U Splitu nude nove filmove, u Karlovcu nagradili mlade filmaše, a u Varaždinu prikazani trash filmovi uz sve počasti.

s.p. 14.09.2009 0 komentara

Novi, mladi i trash filmovi

U Splitu je otvoren 14. međunarodni festival novog filma na kojem će do 19. rujna biti prikazano više od 80 filmova u raznim sekcijama i programima. Ravnatelj festivala Branko Karabatić najavio je na otvaranju 'izuzetan program' s 'vrhunskim, oštrim art filmovima'. Posebnu nagradu festivala za izniman doprinos umjetnosti pokretnih slika ove godine dobila je britanska redateljica Sally Potter, a osim projekcije njezina filma 'Orlando' gledatelji mogu uživati u filmovima Andrzeja Wajde, Claire Denis, Jona Joste i ostalih. Nažalost, zbog previše obveza redatelj Tinto Brass neće moći biti član žirija, no ipak dolazi u Split, a novi član žirija je Johan Swinnen.

Grand Prix ovogodišnje '14. filmske revije mladeži' i '2. Four River Film Festivala', kao i nagradu žirija za najbolji igranog film Revije, osvojio je film 'Dar' Dore Slakoper, a najboljim filmom po mišljenju publike proglašen je 'Film o Tobotu' Kinokluba Karlovac, autora Svena Biličića. Petar Krelja je kao mentor manifestacije i njenih radionica ocijenio da je ovakva dvostruka manifestacija 'efektan i dobro vođen festival'. Dodao je da nije dobro to što je ovogodišnja produkcija Festivala i Revije pokazala manju zainteresiranost autora za socijalne teme, a i član žirija Joško Marušić rekao je kako bi od autora starih između 15 i 18 godina 'očekivao više hrabrosti' u bavljnju romantično-erotskim temama. U četiri dana kroz karlovački 'Zorin Dom' prošlo je četiri tisuće posjetitelja, u službenom je programu prikazano je 79 filmova, a o svim nagradama možete pročitati više na linku ovdje.

Trash Film Festival je i četvrti puta iza nas, pod budnim okom članova žirija Borivoja Radakovića i Roberta Knjaza dodijeljene su nagrade za najbolja trash ostvarenja, i to ovim redoslijedom:

Najbolji borilački film:
'Shikato', r: Ivan Grizbaher, Hrvatska

Najbolji akcijski film:
'Kalibar 70', r: Alessandro Rota, Italija

Najbolji horror:
'Krvavo sklonište', r: Jason Shipley, Kanada

Najbolji znanstveno-fantastični film:
'Čudovište iz Tamiša', r: Nebojša Nenadić, Srbija

Najbolji film po izboru publike:
'Ubojiti grudnjak', r: Yakov Levi, Kanada

Komentari

Nema komentara.